Terug naar Nieuwe Apple TV met App Store komt in juni
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe Apple TV met App Store komt in juni

Door Daan Jeuken23 maart 2015 12:262 min. leestijd0

Tim Cook verklapte het bij de laatste keynote al een beetje: er zit meer aan te komen wat betreft de Apple TV. De verwachting is namelijk dat er bij de komende WWDC (8 juni waarschijnlijk) een compleet nieuwe Apple TV wordt aangekondigd, met onder meer Siri en een eigen App Store. Deze Apple TV moet Apple’s revolutie in het tv-landschap inzetten.

Teaser

Het kan geen toeval zijn dat de Apple TV werd besproken tijdens de laatste keynote. Hij werd goedkoper en kreeg HBO Now, maar echt heel spannend was dit nieuws niet. Zeker niet keynote-waardig, maar Apple besloot toch anders. Het kan dus bijna niet anders dan dat Apple het product als theater weer onder de aandacht wilde brengen, voor het meer dat spoedig komen gaat.

Revolutie in tv-land

Over wat dit ‘meer’ precies inhoudt, wordt inmiddels hevig gespeculeerd. The Wall Street Journal (betaalmuur) meldt dat Apple eindelijk zijn internet-tv-dienst gaat lanceren. Hier wordt al jaren over gesproken en ook Tim Cook heeft al meermaals gezegd het gevoel te hebben ’20 tot 30 jaar terug te gaan in de tijd zodra hij de tv aanzet.’ Dat Apple het tv-landschap overhoop wil schoppen lijkt een feit; het heeft er nu alle schijn van dat dat in juni gaat gebeuren.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

App Store en Siri

Voor deze revolutie zal de Apple TV geheel op de schop gaan. De interface wordt anders, de besturing wordt beter dankzij Siri en een nieuwe afstandsbediening en het krijgt eindelijk een App Store. Ook het kastje zelf zal hiervoor grondig worden gereviseerd. Het krijgt een nieuw ontwerp, de A5-processor wordt vervangen door een A8 en er zal intern geheugen nodig zijn om apps op te slaan.

WWDC

De WWDC is dit jaar nog niet officieel aangekondigd, maar de verwachting is dat die in de week van 8 tot 12 juni zal plaatsvinden. Tijdens de ontwikkelaarsconferentie worden steevast de nieuwe versies van OS X en iOS aangekondigd, zodat de ontwikkelaars meteen meer kunnen leren over alle nieuwigheden in beide besturingssystemen. De conferentie lijkt daarmee ook bij uitstek geschikt voor een App Store voor de Apple TV; de makers van de apps zijn dan immers direct bij elkaar.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar