Terug naar Apple lanceert krachtigere Apple TV 4K met HDR-ondersteuning
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lanceert krachtigere Apple TV 4K met HDR-ondersteuning

Door Koen van Ekeren12 september 2017 19:582 min. leestijd0

Apple heeft zojuist een Apple TV gepresenteerd die video’s streamt met 4K, de hoogste resolutie voor video-content die actief gebruikt wordt. De Apple TV 4K is de eerste hardware-update voor de Apple TV sinds tweeënhalf jaar.

Apple TV 4K

Met de upgrade is de Apple TV weer helemaal van deze tijd. Verschillende streamingdiensten – zoals YouTube en Netflix – zijn al een aantal jaar voorzien van 4K en dat wordt nu dus ook door de nieuwe Apple TV ondersteund. 4K heeft een zeer hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Dat is viermaal hoger dan Full HD op de vierde generatie van de Apple TV.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple TV 4K 2

Ook ondersteunt het apparaat High Dynamic Range (HDR). Met HDR worden de beelden realistischer en natuurlijker getoond. Zo zijn er bijvoorbeeld diepere schaduwkleuren en is het kleurbereik groter.

Alle grote filmstudio’s gaan hun films in de iTunes Store voortaan in 4K + HDR aanbieden. Heb je al de HD-versie van een film, krijg je een gratis upgrade naar 4K. Daarnaast werkt Apple samen met Netflix om ook bij de streamingdienst 4K aan te bieden.

 

Krachtig

Naast de verhoogde resolutie en beeldkwaliteit heeft het binnenwerk van de Apple TV een upgrade gekregen. Het kastje wordt aangedreven door een A10X Fusion-chip, met daaraan gekoppeld 3 GB werkgeheugen. De A10X Fusion-chip – die ook zit verwerkt in de nieuwste iPad Pro – verbetert de kracht van de Apple TV aanzienlijk. In de chip zitten twee kernen, die gericht zijn op prestatie. Ze worden gebruikt voor zware taken en maken de Apple TV sneller.

De Apple TV krijgt dus een verhoging van het werkgeheugen van 2 GB naar 3 GB. Met deze verhoging kan de Apple TV sneller grote hoeveelheden data verwerken. Het streamen in 4K gaat hierdoor minder snel gepaard met stotterende beelden en vertragingen.

Ten slotte komt de TV-app, die afgelopen jaar aangekondigd werd, naar meer landen, maar nog steeds niet naar Nederland.

Prijs en beschikbaarheid

Voor 179 dollar heb je de nieuwe Apple TV in huis, hij is vanaf 22 september beschikbaar. Heb je al plannen om het nieuwe kastje aan te schaffen? Let er dan op dat je televisie ook 4K, en eventueel HDR, ondersteunt. Daarnaast heb je een relatief snelle internetverbinding nodig, wil je het optimale uit het nieuwe model halen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar