Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuwe AirPods 2 verschijnen begin 2019’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPods 2 lancering


Lees verder na de advertentie

Het nieuwe jaar breekt bijna aan en het eerste product dat Apple lanceert, is mogelijk een nieuwe versie van de AirPods. De draadloze oordopjes ondersteunen draadloos opladen en ze verschijnen al in het eerste kwartaal van 2019, zo meldt Ming-Chi Kuo. Een jaar later komt Apple zelfs met compleet vernieuwde AirPods.

nieuwe AirPods 2 lancering

AirPods 2 lancering

Volgens de zeer goed ingelichte Kuo verschijnt er in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar een ‘model met ondersteuning voor draadloos opladen’. Vermoedelijk worden de AirPods geleverd met een draadloze oplaadcase. Verder meldt de Apple-analist dat het model geüpgradede bluetooth-specificaties heeft, evenals een nieuwe scharnier en verbeterde interne componenten.

In 2020 komt Apple zelfs met een ‘compleet nieuw ontwerp’ van zijn draadloze oortjes, meldt Kuo. Hoe die versie eruit ziet, geeft de analist niet prijs. Eerder gingen er al geruchten dat Apple voor 2019 plannen had voor een high-end-versie. Die zouden voorzien zijn van ruisonderdrukking en waterbestendig zijn. Daarnaast is er een verbeterde chip. Deze maakt onder meer een ‘Hé Siri’-functionaliteit mogelijk.


kooptip

Kuo verwacht in de komende jaren veel van de AirPods, die Apple voor het eerst lanceerde in september 2016. Vorig jaar verkocht Apple in totaal 16 miljoen eenheden van de AirPods en in 2021 zou dit oplopen naar boven de 100 miljoen. Kuo noemt de AirPods ‘Apple’s populairste accessoires ooit’.

Hoofdtelefoon Apple

Er gaan ook geruchten dat Apple een over-ear hoofdtelefoon uitbrengt. Ook die zou in 2019 moeten verschijnen. Er is nog weinig bekend over deze koptelefoon, maar volgens geruchten heeft hij geluidsonderdrukking en is de draadloze functionaliteit vergelijkbaar als bij de AirPods. Een recent opgedoken patent wijst erop dat de hoofdtelefoon veel slimmer en intuïtiever werkt dan vergelijkbare hoofdtelefoons.