Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple verrast: mogelijk ook nieuwe AirPods 2 en AirPower in 2018

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe AirPods 2


Lees verder na de advertentie

Het zijn drukke maanden voor Apple. In september lanceerde het bedrijf zijn nieuwe iPhones en besturingssystemen. Voor aankomende dinsdag staan nieuwe iPads en een bijna compleet vernieuwde Mac-lijn op het programma. En na het oktober-event is het nog niet klaar, want Apple hoopt nog nieuwe AirPods en de AirPower te kunnen lanceren.

Tóch een AirPower in 2018?

AirPower release

Dat meldt Ming-Chi Kuo in zijn nieuwste voorspellingen. De Apple-analist verwacht dat Apple de nieuwe AirPods en AirPower in het laatste kwartaal van 2018, of vroeg in het eerste kwartaal van 2019, zal lanceren.


kooptip

De voorspelling over AirPower is opmerkelijk, want door eerdere geruchten leek het onwaarschijnlijk dat AirPower dit jaar nog zijn debuut maakt. Bronnen binnen Apple stelden zelfs dat Apple het concept en verwerkt in een compleet nieuw product. Dit product zou op z’n vroegst in de lente van 2019 aangekondigd worden.

Kuo verwacht echter dat AirPower nog in 2018 zijn debuut maakt, zoals dat ook door Apple was beloofd. Mogelijk wordt AirPower al genoemd tijdens het evenement in oktober. Het is al een ruim een jaar geleden dat Apple de oplaadmat heeft gepresenteerd. Daarmee kan je de iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd draadloos opladen.

Nieuwe AirPods 2

AirPods

Apple werkt ook aan een duurdere variant van zijn draadloze oortjes: de AirPods 2. Die krijgt een nieuwe verbeterde chip, die de ‘Hé Siri’-functionaliteit mogelijk maakt. Nu moet je nog twee keer op het oortje tikken om Siri te activeren. Ook zouden de oortjes een stuk waterbestendiger zijn en er is noise-cancelling ingebouwd. De AirPods 2 krijgen ook een verbeterde oplaadcase, stelt Kuo. Die zou de AirPower ondersteunen.