Terug naar Nieuwe 10,5-inch iPad Pro: meer en beter scherm, minder rand
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe 10,5-inch iPad Pro: meer en beter scherm, minder rand

Door Daan Jeuken5 juni 2017 21:112 min. leestijd0

De iPad Pro’s zijn vernieuwd. De 9,7-inch variant heeft plaatsgemaakt voor een 10,5-inch iPad Pro, die door zijn smallere randen niet veel groter is geworden. Het beeldscherm zelf is ook flink verbeterd en dat geldt ook voor de 12,9-inch iPad Pro. De nieuwe iPads zijn vanaf volgende week verkrijgbaar.

10,5-inch display

Het display is 20% groter geworden en is gegroeid van 9,7 inch naar 10,5 inch. Dat betekent dat er precies ruimte genoeg is voor een volledig toetsenbord. Doordat de randen rondom het scherm zijn geslonken, weegt hij nog geen halve kilo. De randen zijn echter nog niet zo nihil als we hopen bij de iPhone 8.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nieuw display

Het beeldscherm is niet alleen qua formaat verbeterd, want zowel de 9,7-inch als de 12,9-inch iPad heeft een beter display. Het TrueTone-scherm heeft onder meer een breder kleurengamut en spiegelt minder. De grote doorbraak is echter wat Apple noemt ProMotion. Mobiele displays hebben doorgaans een verversingsfrequentie van 60 Hz, maar die is bij de iPad Pro verdubbeld naar 120 Hz. Dat betekent dat alle animaties en bewegingen sneller, vloeiender en meer responsive zijn. Ook de Apple Pencil reageert hierdoor sneller, met een minimale vertraging van 20ms. Omdat dat ook veel van de batterij vraagt, schakelt de iPad zelf terug naar bijvoorbeeld 24 Hz of 48 Hz als zo’n hoge verversing niet nodig is.

iPad toetsenbord

Sneller

Zoals altijd is de nieuwe iPad voorzien van een nieuwere, snellere processor. De A10X Fusion-chip heeft zes CPU-kernen: 3 voor hoge prestaties en 3 voor hoge efficiëntie. De GPU heeft twaalf kernen. Ten opzichte van de A9X van de vorige iPad Pro is de CPU 30% sneller en zijn de grafische prestaties 40% sneller.

Camera’s van iPhone 7

De camera’s van de iPad Pro zijn dezelfde als de iPhone 7. Helaas niet de dubbele camera van de 7 Plus, maar alle elementen als optische beeldstabilisatie, 4K video en de 12 megapixels zijn hetzelfde. Ook de 7-megapixel FaceTime-camera is dezelfde, inclusief Retina flash, waarbij het scherm werkt als flitser.

iOS 11

Speciaal voor de iPad Pro heeft iOS 11 een flink aantal nieuwe functies gekregen die speciaal voor de iPad zijn ontwikkeld. Deze lees je in ons artikel over iOS 11.

Beschikbaarheid

De opslagcapaciteit van de iPad Pro’s is verdubbeld. Standaard hebben ze 64 GB, 256 en 512 GB zijn de andere opties. Een halve TB dus, op de iPad. Beide apparaten zijn volgende week al beschikbaar. De 10,5-inch variant start bij 739 euro, de grote Pro bij 909 euro.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar