Terug naar Nieuw in WhatsApp: videobellen op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw in WhatsApp: videobellen op de iPhone

Door Laura Grootaarts14 november 2016 12:112 min. leestijd0

Voortaan kun je met WhatsApp videobellen. Net zoals met Skype en FaceTime is het mogelijk om gratis videogesprekken te voeren met je contactpersonen.

WhatsApp

Functie is nog niet bij iedereen actief

Om te videobellen in WhatsApp, hoef je de app niet te updaten. De meest recente versie is voldoende. Toch is de functie nog niet op iedere iPhone terug te vinden: WhatsApp rolt de optie beetje bij beetje uit. Hoe weet je nu of jij wel kunt videobellen? Open een chat en kijk naar de bovenkant van het scherm: naast het inmiddels vertrouwde bel-icoon, vind je hier nu als het goed is ook een video-icoon.

Om te videobellen, tik je op dit video-icoon. Op dit moment kan het zijn dat je een melding krijgt die aangeeft dat het bellen mislukt is. Dat komt omdat dus nog niet iedereen toegang heeft tot de betreffende functie. Het heeft sowieso geen zin om Android-gebruikers op deze manier te bellen, want op dat platform is WhatsApp videobellen nog helemaal niet geïntroduceerd. Slaagt het gesprek wél, dan zie je je gesprekspartner beeldvullend op het scherm – en hij jou.

Gratis videobellen WhatsApp

Met de nieuwe functie kun je gratis videogesprekken voeren, net zoals je met WhatsApp gratis berichtjes kunt sturen en kunt bellen. Houd er wel rekening mee dat videobellen best wel wat van je databundel vraagt vergeleken met een gewoon gesprek. De functie is dus vooral interessant op momenten dat je wifi kunt gebruiken, of als je een onbeperkt abonnement hebt.

Praat mee!

avatar