Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘Nieuw ontworpen MacBook Pro verschijnt eind 2021’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro 2020


Lees verder na de advertentie

MacBooks zien er al jaren min of meer hetzelfde uit. Maar in de tweede helft van 2021 gaat Apple MacBooks met een nieuw design uitbrengen, zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. De nieuw ontworpen Macs krijgen een M1-chip – de eerste Mac-chip die Apple zelf ontworpen heeft. Een andere Apple-kenner, het twitter-account L0vetodream, voegt daar iets opmerkelijks aan toe.

Nieuw ontworpen MacBook Pro in 2021

Deze maand verscheen de eerste generatie Macs met Apple’s eigen Apple Silicon-chip. Het gaat om een MacBook Air, een MacBook Pro en een Mac mini. Hoewel de M1-chip een grote stap voorwaarts is, hebben die Macs wel allemaal nog het oude ontwerp.

Volgens Kuo is Apple nu bezig met een redesign voor verschillende Macs. Hij benoemt hierbij geen specifieke modellen, maar eerder sprak hij al over 14- en 16-inch MacBook Pro’s die in de tweede helft van 2021 zouden verschijnen. Andere geruchten betreffen een nieuw ontworpen 24-inch iMac en een kleinere versie van de Mac Pro. Over details van het nieuwe ontwerp wordt met geen woord gerept, maar waarschijnlijk worden de randen rondom het scherm stukken smaller.

Intel-MacBooks met een nieuw design


kooptip

Het twitter-account L0vetodream geeft Kuo gelijk voor wat betreft de nieuw ontworpen MacBook Pro’s. Maar in een tweet beweert hij dat het nieuwe design niet exclusief is voor Macs met een Apple Silicon-chip. Wat zou betekenen dat ook Macs met een Intel-chip het nieuwe ontwerp krijgen.

Dat is een vreemde opmerking. Apple heeft eerder dit jaar aangekondigd dat ze de overstap naar hun eigen M1-chip in twee jaar tijd voltooid willen hebben. Een nieuw ontworpen MacBook Pro met daarin nog de oude chip past totaal niet binnen dit verhaal. L0vetodream heeft in het verleden echter bewezen behoorlijk betrouwbaar te zijn, dus het is zeker iets om rekening mee te houden.

Bron: MacRumors