Terug naar ‘Twee MacBook Pro’s met nieuw ontwerp en miniled in 2021′
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Twee MacBook Pro’s met nieuw ontwerp en miniled in 2021′

Door Koen van Ekeren3 december 2020 10:202 min. leestijd0

Voor de MacBook kan het jaar 2021 weleens heel interessant worden. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo lanceert Apple in dat jaar twee MacBook Pro-modellen met een nieuw ontwerp. Die zijn uitgerust met een flink verbeterd miniled-scherm. Daarnaast is er nog een ander interessant gerucht.

Nieuwe MacBook Pro 2021

Nieuw ontwerp MacBook Pro 2021

In een voorspelling meldt Kuo dat Apple volgend jaar twee MacBook Pro-modellen uitbrengt met een nieuw ontworpen behuizing. Hierbij zou het in ieder geval gaan om een 14-inch MacBook Pro. De schermgrootte van het andere Pro-model (waarschijnlijk de opvolger van de 16-inch-versie) noemt Kuo niet.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Een belangrijke verbetering voor de nieuwe Pro’s is het verbeterde miniled-scherm. Die leds zijn heel klein, waardoor er meer leds in de achtergrondverlichting (backlight) kan worden geplaatst. Dit maakt een hoger contrast mogelijk, met diepere zwartwaarden. Inderdaad: net zoals bij oled. Maar een voordeel van miniled is dat deze panelen een stuk goedkoper zijn om te produceren dan oled.

Wel blijft miniled prijziger dan de lcd-schermen die de huidige MacBooks hebben. Toch rekent Kuo niet op prijsverhogingen. De analist benadrukt dat de kosten van de Apple Silicon-chips aanzienlijk lager zijn dan bij die van Intel-processors. Hiermee kan Apple de hogere kosten voor de miniled-panelen compenseren. Ben je van plan om over te stappen op de nieuwe MacBook? In het artikel MacBook terug naar fabrieksinstellingen lees je hoe je je oude Mac straks kunt resetten.

Goedkope MacBook Air

Dan het andere interessante gerucht: Kuo voorspelt dat er in 2022 ook een nieuwe en ‘meer betaalbare’ MacBook Air verschijnt. Meer informatie geeft hij niet, dus het is niet duidelijk of de Air beschikt over een nieuw ontworpen behuizing en miniled-scherm.

We zouden het erg toejuichen als de instap-MacBook goedkoper wordt. Momenteel heeft de MacBook Air een vanafprijs van 1.129 euro.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar