Terug naar Nieuw iPhone 8-concept heeft een ‘HomeBar’ voor thuisknop en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw iPhone 8-concept heeft een ‘HomeBar’ voor thuisknop en meer

Door Sven Lamers17 augustus 2017 09:152 min. leestijd0

De laatste paar maanden hebben we aleenaantaliPhone8-concepten gezien. Versies met of zonder thuisknop, met een randloos scherm en recent nog met de nieuwe kleur ‘Blush Gold’. Designer John Calkins heeft nu een nieuw concept gemaakt dat laat zien hoe Apple iOS voor de iPhone 8 gaat aanpassen.

HomeBar iPhone 8 concept

Concept voor iOS 12

Het concept toont eigenlijk al iOS 12, maar het zou volgens ons net zo goed over de iPhone 8 volgende maand kunnen gaan. De telefoon in het concept heeft immers een OLED-scherm zonder randen en een virtuele thuisknop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het meest bijzondere van het concept is de zogeheten ‘HomeBar’. Deze strip onderaan het scherm moet meldingen, het bedieningspaneel en widgets met elkaar combineren. Lijkt verdacht veel op het ‘Functiepaneel’ van begin van eerder dit jaar. Daarnaast heeft de iPhone in het concept een virtuele thuisknop. Deze verandert van kleur als je je achtergrondafbeelding wijzigt en kan desgewenst worden vergroot of verborgen.

Contextgevoelige HomeBar

In het concept is de HomeBar ook contextgevoelig en verandert al naargelang wat je in iOS doet. Op die manier kunnen apps speciale functies aan de HomeBar toevoegen.

Een andere wijziging in het concept gaat over notificaties. Deze zijn gegroepeerd per app en zijn dus toegankelijk via de HomeBar onder aan het scherm.

Verder heeft de iPhone in het concept een scherm dat altijd aan staat. Dat is theoretisch mogelijk dankzij het lage energieverbruik van OLED. Hiermee zouden bijvoorbeeld tijd, datum en notificaties altijd zichtbaar kunnen zijn op het scherm.

Alle renders vind je hier. Wat vinden jullie ervan?

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar