Terug naar Nieuw boek Becoming Steve Jobs laat andere kant van Apple-oprichter zien
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw boek Becoming Steve Jobs laat andere kant van Apple-oprichter zien

Door Jelle Mol17 maart 2015 15:572 min. leestijd0

Het aankomende boek Becoming Steve Jobs zal een heel ander beeld van Steve Jobs scheppen dan de eerdere biografie van Walter Isaacson. In een vooruitblik stelt Fast Company dat het ‘Steve Jobs is zoals je hem nog niet kende: vriendelijk, geduldig en menselijk’.

Becoming Steve Jobs boek

Becoming Steve Jobs

Met Becoming Steve Jobs wil auteur Brent Schlender, die ruim 25 jaar bevriend was met Jobs, mythes en stereotypes doorbreken. Naast de persoonlijke ervaringen van de auteur is het boek gebaseerd op verhalen van mensen die Jobs het allerbeste kenden, waaronder Tim Cook, Jony Ive en Eddy Cue. En daaruit blijkt heel wat anders dan wat Walter Isaacson in zijn welbekende en inmiddels enigszins beruchte biografie heeft opgeschreven. Cook stelt zelfs dat die biografie Jobs onrecht heeft aangedaan. ‘Het was gewoon opnieuw een verzameling van dingen die al geschreven waren, met een focus op kleine delen van zijn persoonlijkheid. Je kreeg het gevoel dat Steve een hebzuchtige, egoïstische maniak was. Zo was hij niet.’

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Verkeerd begrepen

De huidige Apple-CEO geeft toe dat Jobs perfectionistisch was, maar dat dat juist was wat hem zo geweldig maakte. ‘Veel mensen begrepen dat verkeerd en zagen het als arrogantie. Hij was niet heilig. Niemand van ons is dat. Maar hij was een fantastisch mens en dat is wat totaal niet wordt begrepen.’ Het nieuwe boek gaat voor een groot deel ook over de gezondheid van Jobs. Eddy Cue herinnert zich dat de Apple-oprichter tot in zijn laatste dagen keihard door bleef werken. Al sinds 2004 werkte Jobs aan een plan voor zijn opvolger en hoe Apple na zijn dood verder moest.

Meer passages uit het boek kun je lezen in deze uitgebreide vooruitblik. De Engelstalige versie van Becoming Steve Jobs ligt vanaf 24 maart in de winkels en alvast te bestellen bij onder andere Bol.com.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgend bericht
Zo werkt Evernote
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar