Terug naar Nieuw bewijs: chipgate bestaat niet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuw bewijs: chipgate bestaat niet

Door Laura Grootaarts19 oktober 2015 11:361 min. leestijd0

Er is geen merkbaar verschil tussen de accuduur van iPhones met een Samsung-chip en die van iPhones met een TSMC-chip. Chipgate is een storm in een glas water, meldt Cult of Mac.

Binnenkant iPhone 6s

Hooguit 1 procent verschil in accuduur

Consumer Reports, zeg maar de Amerikaanse consumentenbond, heeft de nieuwe iPhone 6s uit-en-te-na-getest. Het ging hier niet om simpele gebruikerstests, maar om tests die wetenschappelijk wat meer verantwoord waren. Uitgevoerd door mannen in witte jassen die alleen maar wakker liggen als het gaat om significante resultaten. En dat soort resultaten ontbrak. In alle uitgevoerde proeven, bleek dat er hooguit 1 procent verschil zat tussen de accuduur van iPhones met verschillende chips.

Chipgate in de kiem gesmoord

De A9-chip in de iPhone 6s (Plus) wordt gemaakt door twee fabrikanten, Samsung en TSMC. Sommige iPhone-gebruikers meldden dat de Samsung-chip de accuduur met wel twee uur verkortte. Apple gaf toe dat er een te verwaarlozen verschil was, en voedde daarmee de geruchten alleen maar. Vorige week bleek uit een steekproef van Ars Technica al dat het verschil tussen de A9-chips minimaal was.

Ben je tóch nieuwsgierig naar welke chip er in jouw nieuwe iPhone zit? Daar is een app voor!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar