Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe iOS 11-functie vermindert aantal verkeersongevallen door afleiding

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Niet storen tijdens autorijden


Lees verder na de advertentie

Het is een van de grootste veroorzakers van verkeersongevallen: afleiding door smartphones. Om dit probleem tegen te gaan, introduceerde Apple in iOS 11 de functie ‘Niet storen tijdens autorijden’. En die functie blijkt het afgeleid autorijden inderdaad te verminderen, zo wijst een onderzoek van Everquote uit.

Minder afgeleid na iPhone-functie

Wanneer de functie ‘Niet storen tijdens het autorijden’ ingeschakeld staat, krijg je geen meldingen te zien als je iPhone aanvoelt dat je met de auto onderweg bent. Dit doet het automatisch als er beweging van ruim 20 kilometer per uur wordt gedetecteerd. Daarnaast kun je de functie ook handmatig inschakelen.

Hoewel het misschien vanzelfsprekend is dat de nieuwe iOS 11-functie het afgeleid autorijden vermindert, heeft Everquote hier nu bewijs voor. De Amerikaanse verzekeringsmaatschappij deed onderzoek naar 781 miljoen mijl aan rijgegevens. Het bedrijf ontdekte dat gebruikers 8 procent minder vaak afgeleid waren door hun iPhone, nadat zij de Niet storen-functie hadden ingeschakeld.

Dit is geen spectaculaire verandering, maar het toont aan dat de functie het afgeleid autorijden inderdaad vermindert.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Andere cijfers van het onderzoek van Everquote zijn verontrustend. 37 procent van de gebruikers van Everdrive bleek tijdens het rijden wel eens afgeleid te zijn door hun smartphone. Gemiddeld nam dit ook liefst 11 procent van de tijd in beslag. Dit betekent dat zij tijdens een rit van 29 minuten ongeveer 3 (!) minuten afgeleid waren door hun smartphone.

Niet storen tijdens autorijden inschakelen

Het kan dus zeker geen kwaad om gebruik te maken van de ‘Niet storen tijdens autorijden’-functie. Dat kan op twee manieren. Allereerst kun je hem automatisch laten inschakelen, via de Instellingen-app. Tik hier op ‘Niet storen’. Scrol naar beneden en tik onder ‘Niet storen tijdens autorijden’ op ‘Activeer’ en kies ‘Automatisch’.

Daarnaast kan het handmatig; zorg dat de functie in je Bedieningspaneel zit. Dit regel je via ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’. Via de groen knop naast ‘Niet storen tijdens autorijden’ zet je de knop in het Bedieningspaneel. Open het Bedieningspaneel en tik op het auto-symbool om de functie te activeren.