Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone X

Dit is waarom mensen geen iPhone X willen

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
TrueDepth iPhone X 3D-technologie van Apple


Lees verder na de advertentie

Vorig jaar werd met veel bombarie de iPhone X aangekondigd: een jubileumtoestel om het tienjarig bestaan van de iPhone mee te vieren. Toch lijkt niet iedereen echt warm te lopen voor dit bijzondere iPhone-model. Waarom stappen mensen niet massaal over op de iPhone X? Te duur? Uit een enquête blijkt dat de prijs niet eens het grootste struikelblok is.

iPhone X

Ik wil geen iPhone X omdat …

Investeringsmaatschappij Piper Jaffray vroeg aan 1500 Amerikaanse iPhone-gebruikers waarom ze niet zijn overgestapt naar de iPhone X. Het lijkt erop dat Apple te goede telefoons maakt: 44 procent stapte niet over omdat hun oude iPhone nog prima doet wat-ie moet doen. Blijkbaar zijn nieuwigheden als Face ID en draadloos opladen niet genoeg om mensen over de streep te trekken.

Op de tweede plaats (met 31 procent) wordt de prijs van de iPhone X genoemd: respondenten noemen de iPhone 10 simpelweg te duur. De startprijs van 1160,45 euro is inderdaad fors. 8 procent van de respondenten heeft problemen met het formaat van het scherm. Ze vinden het 5,8-inch scherm van de iPhone X nog niet groot genoeg. Een restgroep van 17 procent noemde andere redenen om niet over te stappen naar de iPhone X.

iPhone 2018


kooptip

Goed nieuws voor de groep die het scherm van de iPhone X niet groot genoeg vindt: Apple zou in de weer zijn met een gigantische 6,5 inch iPhone met een resolutie van een resolutie van 1242 x 2688 pixel – dat is nagenoeg een tablet. En voor de liefhebbers komt hij er ook in een nieuwe kleur: goud. Deze nieuwe iPhone verschijnt waarschijnlijk in september.