Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Netflix verliest abonnees voor het eerst in 10 jaar (en jij krijgt de schuld)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Netflix verliest abonnees


Lees verder na de advertentie

Sinds vannacht blijkt dat Netflix voor het eerst in tien jaar abonnees verliest. En daar krijgen de kijkers deels de schuld van.

Netflix verliest abonnees

Terwijl andere streamingdiensten steeds invloedrijker worden, verliest Netflix voor het eerst in jaren abonnees. Dat bleek vannacht uit een brief van het platform aan zijn aandeelhouders. Hierin staat dat er in het eerste kwartaal van 2022 een daling van maar liefst 200.000 abonnees heeft plaatsgevonden.

Het zal ongetwijfeld een flinke teleurstelling zijn voor de streamingdienst. Eerst werd namelijk nog voorspeld dat er in het eerste kwartaal van 2022 een stijging van maar liefst 2,5 miljoen abonnees zou zijn. Mogelijk wordt het zelfs nog veel erger: dit kwartaal zou het aantal abonnees kunnen dalen met wel twee miljoen.

Wiens schuld?

Netflix geeft verschillende verklaringen voor de daling. Zo is het bedrijf vorige maand per direct gestopt met zijn abonnementen in Rusland, waardoor het aantal abonnees in een klap daalde met 700.000. Toch is dit niet het hele verhaal: Netflix kreeg er het afgelopen kwartaal wereldwijd ook 500.000 abonnees bij. Zelfs zonder het verlies in Rusland zou het bedrijf dus nog meer dan twee miljoen abonnees te kort komen. Waar ligt het dan wel aan?


kooptip

Nou, volgens Netflix aan de kijkers zelf. Naar schatting zijn er wereldwijd zo’n 222 miljoen huishoudens die hun abonnementen delen met 100 miljoen andere huishoudens. En daar krijgt de streamingdienst geen cent van te zien. Het is daarom ook geen verrassing dat de Netflix-prijs binnenkort wellicht hoger wordt als je je account deelt.

Wordt dat voor jou de laatste druppel? Ga dan nog even je favoriete series bingen voordat het te laat is.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!