Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wat moet je kijken? Netflix komt met shuffle-functie

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Netflix op tv


Lees verder na de advertentie

Welke Netflix-film moet ik kijken? Is er nog een serie die ik niet mag missen? Voor de eeuwige twijfelaars komt Netflix binnenkort met iets nieuws: een shuffle-knop!

Netflix shuffle-knop

De shuffle-knop wordt sinds vorige maand getest onder een klein aantal Netflix-gebruikers, zo bevestigde de streamingdienst tegenover de website TechCrunch. Behoor je tot de groep testers, dan zie je de shuffle-knop bij het starten van Netflix: hij verschijnt dan onder je profiel. De test wordt uitgevoerd in de Netflix-app op smart tv’s dus nog niet op iPhone of iPad.


kooptip

Duw je op de knop, dan wordt er een willekeurige film of serie gestart. Netflix zoekt daarbij iets dat bij je voorkeuren past. Het kan een film of serie zijn die je in je lijst hebt opgeslagen. Of iets wat aansluit bij de dingen die je eerder al hebt bekeken op Netflix. Dit levert dezelfde ervaring op als traditionele televisie: je zet hem aan, iets begint te spelen en je kijkt. De bedoeling is dat kijkers snel en eenvoudig iets vinden dat bij hun voorkeuren past.

Wanneer?

Of en wanneer de shuffle-functie beschikbaar komt voor iedereen, is nog niet duidelijk. Netflix test regelmatig mogelijke nieuwe functies en het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van de feedback van de testers.

Bron: TechCrunch