Terug naar Netflix: altijd genoeg series en films te kijken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix: altijd genoeg series en films te kijken

Door Sven Lamers12 augustus 2016 10:244 min. leestijd0

In tegenstelling tot veel andere media is televisiekijken een beetje in het verleden blijven hangen. Stel bijvoorbeeld dat je een serie volgt. Iedere week moet je op een vast moment thuis zijn om de volgende aflevering te zien. En als het dan eindelijk zover is, wordt de sfeer van de aflevering talloze keren onderbroken door reclames. En als de aflevering voorbij is … moet je weer een week wachten voordat je de volgende mag zien. Terwijl je nú wilt weten wat er gaat gebeuren. Waarom mogen we niet zelf bepalen wanneer we een serie willen kijken en hoeveel afleveringen ervan? Dat is precies het idee achter Netflix: een film-en-televisieserie-on-demand-service uit Amerika waarmee je voor een vast bedrag per maand kunt genieten van alles waar je maar zin in hebt.

Netflix

Eindeloos kijken

Je mag zo veel kijken als je zelf wilt. Netflix ging in 1997 van start als een online-videotheek met een unieke twist. Je kon er dvd’s voor onbeperkte tijd lenen, maar pas als je een film terugstuurde, kreeg je een nieuwe van je lijst met films opgestuurd. Deze ongewone manier is gebaseerd op een waar verhaal uit het leven van oprichter Reed Hastings. Voordat hij met Netflix begon, had hij de film Apollo 13 geleend en moest hij veertig dollar boete betalen omdat hij de film te laat inleverde. Dat was de geboorte van Netflix.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In 2007, toen dvd’s steeds minder populair werden en het internet steeds sneller, maakte Netflix de overstap naar het streamen van films. Je krijgt geen fysieke films meer opgestuurd, maar kunt deze gewoon streamen via internet, bijvoorbeeld op je computer, tablet, smartphone of smart-tv. Vandaag de dag is de dienst zo populair dat ‘netflixen’ al een gebruikelijk werkwoord is geworden om aan te geven dat je iets via streaming kijkt.

De series van Netflix

Better Call Saul

Het aanbod is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend, bijna alle bekende series van het moment staan erop. Wat dacht je van Breaking Bad, Homeland, Mad Men en The Walking Dead? Als je deze toppers nog niet goed genoeg vindt, overtuigt Netflix’ eigen aanbod je misschien. De dienst koopt namelijk ook series in of produceert ze zelf – dan worden het zogeheten Netflix Originals. Voorbeelden hiervan zijn House of Cards, Marco Polo, Better Call Saul (een spin-off van Breaking Bad) en Jessica Jones. Wat series betreft ben je bij Netflix aan het goede adres.

Jessica Jones op Netflix

Minder fan van series, maar wel van goede films? Ook wat dat betreft heeft Netflix het goed voor elkaar. Een paar maanden nadat een film in de bios heeft gedraaid, staat die meestal al online bij Netflix. Ant-Man, The Avengers – Age of Ultron of Binnenstebuiten – ze zijn er allemaal. En dan hebben we het nog niet eens over de documentaires, de horrorfilms, de klassiekers en de actiefilms gehad. Al het aanbod is Nederlands ondertiteld en bij een aantal films (vooral kinderfilms en -series) kun je kiezen of je de ondertitelde of Nederlands nagesynchroniseerde versie wilt bekijken.

Inside Out

De aanbevelingen

Als je vroeger een film ging huren, moest je door een gigantische videotheek wandelen op zoek naar iets dat je leek te kunnen ekoren. Netflix is veel slimmer dan dat. Een van de nuttigste functies zijn de aanbevelingen. Als je Netflix de eerste keer start, wordt je al een aantal films en series voorgeschoteld, waarbij jij moet aangeven welke daarvan je interessant vindt. Hierop baseert Netflix je eerste aanbevelingen. Als je dan een film of serie daadwerkelijk kijkt, houdt Netflix dat netjes bij. Niet om je vervolgens advertenties voor te schotelen – reclame is er niet op Netflix – maar om je suggesties te geven voor de volgende serie of film die je moet kijken. Daarbij kijkt Netflix ook naar de details. Spoel je altijd door tijdens de intro? Dan kan die wellicht spannender. top je tijdens het kijken van een bepaalde scène? Dan is die misschien te saai. Daarnaast kun je Netflix ook zelf leren welke series en films je leuk vindt.

Aan alles wat je  kijkt, kun je een sterrenbeoordeling toewijzen. Met één ster geef je aan dat je deze serie liever nooit had gekeken, bij 5 wil je hem eigenlijk meteen opnieuw kijken. Ook hierdoor leert Netflix welke series en films je goed vindt en past het je aanbevelingen hierop aan. Bovendien zie je aan de gemiddelde beoordeling van alle Netflixgebruikers meteen of een serie de moeite waard is om aan te beginnen.

Verder lezen over Netflix?

In iCreate 80 vertellen we je alles wat je moet weten over deze streamingdienst. Met onder meer:

  • Zo meld je je aan.
  • Zo werkt het.
  • De beste series.

iCreate 80 ligt in de winkels en is te bestellen in onze webshop.

iCreate 80

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar