Terug naar Eerste test Nederlandse corona-app gaat volgende week van start
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste test Nederlandse corona-app gaat volgende week van start

Door Sven Lamers25 juni 2020 12:252 min. leestijd0

De Nederlandse corona-app is zo goed als af en wordt vanaf volgende week getest met een representatieve groep uit de gemeente Twente. Bij de test wordt in eerste instantie gekeken of de techniek goed werkt, maar ook of gebruikers snappen hoe de app te gebruiken is. De Nederlandse corona-app werkt op basis van de techniek van Apple en Google. Hierdoor moet de app bijzonder privacy-vriendelijk zijn. Mocht de test goed verlopen, dan laat het Nederlandse kabinet rond 15 juli weten wanneer de landelijke lancering plaatsvindt.

corona app

Werkwijze corona-app

Door de corona-app op je iPhone te installeren, registreert je telefoon dat je in de buurt van andere mensen met de corona-app bent geweest. Mocht blijken dat jij of iemand van die andere mensen besmet is met corona, kun je dat – geheel vrijwillig – laten weten in de app. Iedereen die contact had met een besmette persoon krijgt vervolgens een waarschuwing en kan – wederom geheel vrijwillig – maatregelen ondernemen. Bijvoorbeeld in een zelfopgelegde quarantaine gaan of zich laten testen. Ten slotte blijft het uiteraard geheel vrijwillig om de app überhaupt op je telefoon te installeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Duitse Corona-Warn-App

Om alvast kennis te maken met zo’n corona-app, hebben wij de Duitse Corona-Warn-App uitgeprobeerd. Deze lijkt bij onze oosterburen een succes te zijn, meer dan twaalf miljoen Duitsers hebben de app al gedownload. Dat kom neer op zo’n 15 procent van de bevolking. De app is gemakkelijk in te stellen. Je geeft eigenlijk alleen even toestemming dat-ie de functie ‘Blootstelling aan COVID-19’ van iOS mag gebruiken.

In het vervolg werkt de app geruisloos op de achtergrond, volgens onze tests ook zonder negatieve invloed op de accu. Wel zit er nog een kleine bug in de techniek van Apple en Google, waardoor je soms een melding over een foutieve regio-instelling krijgt. We dachten eerst dat dit te maken had met onze Nederlandse locatie, maar blijkbaar hebben er in heel Duitsland mensen last van. Laten we hopen dat de bug verholpen is als de Nederlandse-app er is. Om een corona-besmetting in de Corona-Warn-App te melden, heb je of een unieke QR- of TAN-code nodig van je arts. Je kunt dus niet zomaar een besmetting melden om al je contacten te laten panikeren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar