Terug naar ‘Nederlands bedrijf werkt aan NFC in iPhone 6’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nederlands bedrijf werkt aan NFC in iPhone 6’

Door Jelle Mol29 augustus 2014 09:552 min. leestijd0

 NFC in iPhone

Het Nederlandse bedrijf NXP zou werken aan een NFC-chip in de iPhone 6, meldt de Financial Times. Met NFC, een draadloze communicatietechnologie die ook gebruikt wordt in de OV-chipkaart, is het onder andere mogelijk om mobiel te betalen. Je zou in dat geval in de winkel kunnen afrekenen door alleen even je telefoon voor een scanner te houden. Over een mobiele betaaldienst van Apple wordt al langere tijd gespeculeerd.

NFC in de iPhone 6

Hoewel er ieder jaar geruchten opduiken dat de volgende iPhone uitgerust wordt met NFC, lijkt het erop dat het bij de iPhone 6 echt gaat gebeuren. Uitgelekte schema’s van de hardware wijzen op NFC-technologie van NXP, een Nederlandse chipfabrikant die ook verantwoordelijk is voor de M7-coprocessor in de iPhone 5s. De technologie zou een van de nieuwe functies zijn in de iPhone 6, die op 9 september gepresenteerd wordt. Ook heeft Apple een patent ingediend waaruit blijkt dat het bedrijf op zoek is naar manieren om de technologie te integreren in een ‘wearable’, zoals de iWatch.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Nieuwe betaaldienst

Indien de iPhone 6 inderdaad beschikt over NFC, zal dat centraal staan in Apple’s nieuwe betaaldienst. Dat klinkt ambitieus, maar Apple heeft via de iTunes Store reeds beschikking over de betaalgegevens van miljoenen klanten. Naar verluidt is het bedrijf ook in gesprek met grote financiële dienstverleners zoals Visa en PayPal om de dienst verder vorm te geven. Begin dit jaar sprak Tim Cook zich uit over mobiel betalen in combinatie met Touch ID:

‘De markt voor mobiele betaaldiensten is iets wat ons fascineert, en het is ook een van de gedachten achter Touch ID. Als je de demografische gegevens van onze klanten en het aantal betalingen via iOS-apparaten vergelijkt met de concurrentie, dan zie je dat er grote kansen liggen voor een mobiel betaalplatform.’

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar