Terug naar Nederlanders gebruiken de cloud steeds meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nederlanders gebruiken de cloud steeds meer

Door Laura Grootaarts12 juli 2016 09:372 min. leestijd2

Nederlanders zijn behoorlijk in de wolken met de cloud. Diensten als iCloud, Dropbox en Google Drive zijn in ons land zeer populair. Volgens het CBS zit 36 procent in de cloud, terwijl het gemiddelde in de Europese unie 28 procent bedraagt. Alleen in Zweden (41%), het Verenigd Koninkrijk (43%) en Denemarken (43%) is cloudopslag nóg geliefder.

cloud

Wie gebruiken de cloud?

Jongere mensen zijn koplopers: bijna de helft van de Nederlandse internetgebruikers van 12 tot 45 jaar gebruikt de cloud. Bij ouderen slaat het vooralsnog iets minder aan. Slechts 8% van de internetgebruikers van 75 jaar en ouder maakt gebruik van de cloud – wat overigens wel een verdubbeling is ten opzichte van 2014. Verder valt op dat mannen en hoogopgeleiden vaker clouddiensten gebruiken dan vrouwen en laagopgeleiden.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Wat slaan we dan op ?

De cloud is vooral in gebruik voor de opslag en het delen van foto’s: bijna 90 procent gebruikt hiervoor de cloud. Eerder dit jaar maakte Apple bekend dat er wereldwijd 782 miljoen iCloud-gebruikers zijn en dat die de opslagdienst inderdaad voornamelijk gebruiken voor hun foto’s.

Teksten, spreadsheets en presentaties vinden we ook vaak in de cloud, en de top drie wordt afgesloten door muziek. Niet geheel verrassend: mensen die hun documenten op deze manier opslaan, maken zich minder zorgen over internetveiligheid. 38 procent maakt zich weleens zorgen om zijn veiligheid op internet, tegenover ruim de helft van de niet-gebruikers.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Zonder flauw te willen zijn: Je moet moeite doen (waaronder het afslaan van gratis extra opslagruimte) om je foto’s /niet/ in de cloud te krijgen. Met het dalen van de prijzen voor zowel cloud-opslag als voor mobiel gegevensverkeer (en de stijgende overdrachtssnelheden) wordt die ook steeds aantrekkelijker. Zelfs onder iOS wordt die opslag steeds gemakkelijker. Zo kan ik inmiddels vergaderstukken vanuit een e-mail bericht rechtstreeks opslaan in een wolk naar keuze. Gaat nog wat omslachtig… Voor iOS betekent de cloud tevens: opslag van gegevens in een normale opslagstructuur, waarin ze zijn te openen met de app die jij daarvoor nu… Lees meer »

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Hi Chris,

Het is inderdaad bijna knap als je tegenwoordig aan ‘die wolk’ weet te ontkomen.

Het zou me ook niks verbazen dat sommige mensen die geen cloud zeggen te gebruiken, dat stiekem tóch doen – zonder zich daar overigens bewust van te zijn. Het wordt ook steeds beter geïntegreerd in diverse systemen.

Groet,

Laura