Terug naar Namaak MacBook Air duurder dan de echte
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Namaak MacBook Air duurder dan de echte

Door Daan Jeuken4 augustus 2011 15:352 min. leestijd5

Apple wordt vaak verweten dat ze duur spul verkopen, maar steeds vaker blijkt dat hun ultramoderne spulletjes best scherp aan de prijs zijn. Hadden concurrenten al moeite om een iPad-concurrent te maken tegen dezelfde prijs,  nu blijkt dat fabrikanten ook bij het namaken van de MacBook Air niet onder Apple’s prijs kunnen komen.

Ultrabook
Intel levert de Core i5 en i7-processors die in de MacBook Air zitten. Met die kennis in pacht hebben ze zelf ook een concept-laptop gemaakt; de Ultrabook. Dit is geen productieklare laptop, maar meer een opzetje dat het voor secundaire partijen gemakkelijk maakt om een MacBook Air-killer te maken. Asus is al met een model op de proppen gekomen en het ontwerp doet ons toch wel heel sterk aan zijn inspiratiebron denken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Duurder dan het origineel
Het produceren van een namaak MacBook Air is dus niet meer zo heel ingewikkeld, maar het op de markt zetten van dit product tegen een lagere prijs dan Apple is dat wel, zo stelt DigiTimes. Omdat Apple zoveel kleine, dunne producten maakt, zoals de iPhone en iPad, kunnen ze hun kleine, dunne onderdeeltjes in bulk en dus tegen een gunstig tarief afnemen. Daarnaast heeft het unibodydesign van de MacBook Air als grote voordeel dat er minder losse onderdelen gemaakt en betaald hoeven worden. Tegen deze voordelen kunnen de concurrenten niet opboksen en dus hebben ze bij Intel om korting gevraagd. Een namaak MacBook Air produceren die duurder is dan het origineel is immers geen optie. En dus lijkt er een nieuwe trend te worden gezet: Apple dat goedkoop, maar kwalitatief hoog, spul levert.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Adiel
Lezer
Adiel

Namaak? Dus alle telefoons met een touchscreen zijn ook namaak iPhones?

Jordy
Lezer
Jordy

Ik vind ‘namaak’ ook wat overdreven, maar je kunt niet ontkennen dat het ontwerp ergveel weg heeft van de MacBook Air. De zit op de grens van kopiëren en inspireren.

Olaf
Lezer
Olaf

Wat een gelul, namaak macbook.
Alsof Apple een monopoly heeft op een dunne laptop. Elke HW verdor koopt zijn spullen bij Intel, en elk merk komt vroeg of laat met iets extreem duns.
Junior Eindredacteur, sja, als je al 20 jaar in de IT rondloopt bevreemd je zo’n hiep hiep hoera artikel voor Apple dan ook niet.

kevin
Lezer
kevin

Die PC die bovenaan dit bericht staat : Is dat een echt product van Asus of dit een gephotoshopte MBA ?

vincent
Lezer
vincent

@Kevin Dit is de Asus.

Namaak? Nope. Ik stel u voor: De Windows-versie van de MacBook Air.