Terug naar Nagedacht over AppleCare voor je iPad 2?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nagedacht over AppleCare voor je iPad 2?

Door Redactie iCreate24 maart 2011 17:452 min. leestijd3

Morgenmiddag ligt de iPad 2 in de schappen en ik kan me voorstellen dat kersverse kopers hun nieuwe tablet willen beschermen met een garantie-uitbreiding van Apple. Maar is het wel verstandig om AppleCare aan te schaffen?

Twee voordelen
Het AppleCare Protection Plan biedt twee voordelen: één jaar langer garantie (dus twee jaar in totaal) en telefonische ondersteuning voor al je moeilijke vragen over de iPad. In de praktijk lopen maar weinig consumenten warm voor de telefonische helpdesk, ondanks dat beginnende gebruikers er best profijt van kunnen hebben. Mag je zonder Apple Care niet bellen met Apple? Jawel, de eerste negentig dagen. Daarna kan Apple kosten in rekening brengen. Ik heb bedragen gehoord van veertig euro per gesprek. Je betaalt sowieso € 0,10 per minuut, AppleCare of niet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Europese regelgeving
Laat je niet gek maken. Je hebt namelijk standaard al recht op twee jaar garantie, volgens de Europese regelgeving. Mocht je iPad na anderhalf jaar defect gaan door een hardwaregebrek, heb je dus recht op garantie. Wellicht moet je praten als brugman, of een boze brief sturen om je recht te krijgen, maar dat is beter dan het alternatief: € 79 betalen voor ‘soepele’ garantie.

Geen verzekering
Garantie is niet hetzelfde als een verzekering. AppleCare dekt deze schadegevallen niet:

‘Schade veroorzaakt door vallen, stoten, misbruik, verwaarlozing, extreme temperaturen en luchtvochtigheid, blikseminslag, brand of een “daad van God”.’

Wat dekt AppleCare dan wel?

‘Defecten in de onderdelen of de productie. Batterijen die zijn teruggelopen tot minder dan 50 procent van de oorspronkelijke capaciteit.’

AppleCare dekt – naar mijn mening – niet genoeg om de vraagprijs te verantwoorden.

Wél verzekering
Als je bang bent dat je iPad aan gruzelementen valt, investeer dan in een verzekering. Je kunt je eigen verzekeraar raadplegen, of aankloppen bij een Apple Service Provider zoals Card Services.

Op de website van Card Services lezen we van een driejarige verzekering tegen ‘van buiten komende onheilen’. Je hebt ook direct drie jaar garantie op je iPad. Deze garantie is van Card Services, dus zij zullen je iPad repareren. Dat is prima, want het bedrijf repareert ook producten voor Apple.

Een verzekering voor iPads tot € 500 kost € 79 (incl BTW). Duurdere iPads zijn voor € 99 gedekt. Mocht je iPad kapot vallen, dan is er een eigen risico van € 110. Dat je het even weet.

Foto: bron

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ewoud
Lezer
Ewoud

Wat Bart schrijft, klopt inderdaad. Garantie dekt al een hoop, maar vallen en stoten niet. Wel kun je aanvullende garantie in de vorm van een verzekering nemen. Alles wat niet onder de garantie valt, wordt dan door de verzekeraar gedekt.

Charles
Lezer
Charles

Prijzen van cardservices zijn qua premie omhoog gegaan. Eigen risico is nu bij een gevallen iPad ‘slechts’ 50 euro.
Garantieuitbreiding van 12 naar 36 maanden lijkt slechts te gelden voor enkel de iPod. Minder interessant geworden? Of zie ik het fout met het garantiegedeelte?

Katrien
Lezer
Katrien

Onlangs mijn IPad laten vallen, door Apple totall loss verklaard. Mijn inboedel verzekering bij Interpolis heeft de volledige schade vergoed.

Dus voor je een extra verzekering overweegt, informeer eerst eens bij je verzekeringsmaatschappij.