Terug naar Zo noemt Apple waarschijnlijk de opvolgers van de iPhone X
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo noemt Apple waarschijnlijk de opvolgers van de iPhone X

Door Koen van Ekeren26 april 2018 11:392 min. leestijd0

Welke naam krijgt de opvolger de iPhone X? iPhone XI? iPhone 11? Of toch de iPhone X2? Geen van allen wordt het, denken analisten van Guggenheim Securities. Zij verwachten dat Apple er in 2018 voor kiest om de naamgeving van de nieuwe iPhones te vereenvoudigen.

prijs iPhone XI

Naam iPhone 2018

‘Wij denken dat Apple de aankomende cyclus zal aangrijpen om de naamgeving van de iPhone te veranderen’, laat Robert Cihra van Guggenheim Securities weten aan Apple Insider. Hij verwacht dat de aankomende lcd-iPhone gewoon ‘iPhone’ wordt genoemd. Bij de oled-modellen blijft het achtervoegsel ‘X’ behouden; deze toestellen krijgen waarschijnlijk de namen iPhone X en iPhone X Plus.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarmee slaat Apple dezelfde weg in als het bijvoorbeeld bij de iPad-lijn deed. Nieuwe modellen worden niet meer genummerd; het basis-model heet gewoon ‘iPad’. Het kleine model heet de iPad Mini en voor de professionele gebruiker is er de iPad Pro.

Dit soort vereenvoudigde namen hebben wel het nadeel dat ze behoorlijk verwarrend kunnen zijn. Omdat het lastig is om naar specifieke modellen te verwijzen, wordt er bij de iPad vaak een jaartal achter het model geplaatst. Waarschijnlijk gebeurt dit straks ook bij de lcd-iPhone, die dan wordt aangeduid als iPhone 2018.

Nieuwe iPhones in 2018

De huidige geruchten wijzen dus op drie nieuwe iPhones in 2018. Eén daarvan wordt een budget-toestel: een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Het toestel heeft de looks van de iPhone X, maar de componenten zijn een stukminder hoogwaardig, waardoor hij een stuk goedkoper kan worden geproduceerd. Verschillende analisten rekenen op een verkoopprijs tussen de 700 en 800 dollar.

Daarnaast komen er twee high-end-toestellen aan, vermoedelijk dus de iPhone X en iPhone X Plus. De nieuwe iPhone X heeft net als het huidige vlaggenschip een oled-scherm van 5,8-inch. De Plus-versie is nog een stuk groter: hierop prijkt een display van liefst 6,5-inch.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar