Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo noemt Apple waarschijnlijk de opvolgers van de iPhone X

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
naam iPhone 2018


Lees verder na de advertentie

Welke naam krijgt de opvolger de iPhone X? iPhone XI? iPhone 11? Of toch de iPhone X2? Geen van allen wordt het, denken analisten van Guggenheim Securities. Zij verwachten dat Apple er in 2018 voor kiest om de naamgeving van de nieuwe iPhones te vereenvoudigen.

Naam iPhone 2018

‘Wij denken dat Apple de aankomende cyclus zal aangrijpen om de naamgeving van de iPhone te veranderen’, laat Robert Cihra van Guggenheim Securities weten aan Apple Insider. Hij verwacht dat de aankomende lcd-iPhone gewoon ‘iPhone’ wordt genoemd. Bij de oled-modellen blijft het achtervoegsel ‘X’ behouden; deze toestellen krijgen waarschijnlijk de namen iPhone X en iPhone X Plus.

Daarmee slaat Apple dezelfde weg in als het bijvoorbeeld bij de iPad-lijn deed. Nieuwe modellen worden niet meer genummerd; het basis-model heet gewoon ‘iPad’. Het kleine model heet de iPad Mini en voor de professionele gebruiker is er de iPad Pro.

Dit soort vereenvoudigde namen hebben wel het nadeel dat ze behoorlijk verwarrend kunnen zijn. Omdat het lastig is om naar specifieke modellen te verwijzen, wordt er bij de iPad vaak een jaartal achter het model geplaatst. Waarschijnlijk gebeurt dit straks ook bij de lcd-iPhone, die dan wordt aangeduid als iPhone 2018.

Nieuwe iPhones in 2018


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De huidige geruchten wijzen dus op drie nieuwe iPhones in 2018. Eén daarvan wordt een budget-toestel: een 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. Het toestel heeft de looks van de iPhone X, maar de componenten zijn een stukminder hoogwaardig, waardoor hij een stuk goedkoper kan worden geproduceerd. Verschillende analisten rekenen op een verkoopprijs tussen de 700 en 800 dollar.

Daarnaast komen er twee high-end-toestellen aan, vermoedelijk dus de iPhone X en iPhone X Plus. De nieuwe iPhone X heeft net als het huidige vlaggenschip een oled-scherm van 5,8-inch. De Plus-versie is nog een stuk groter: hierop prijkt een display van liefst 6,5-inch.