Terug naar Muziekstreaming via het nieuwe MobileMe niet gratis?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Muziekstreaming via het nieuwe MobileMe niet gratis?

Door Redactie iCreate28 april 2011 08:362 min. leestijd0

Apple en Google willen allebei muziekstreaming via de cloud aanbieden. Terwijl Google vorig jaar aangaf voor deze service 25 dollar per jaar te gaan vragen, liet Apple doorschemeren dat hun service (MobileMe) gratis zou worden. CNET meent echter dat een gratis cloudservice allesbehalve zeker is. Apple zou met die eerdere uitspraken bedoeld hebben dat de service aanvankelijk gratis kan worden aangeboden maar uiteindelijk toch geld gaat kosten.

Cloudservice
Voor wie niet weet wat die cloudservice inhoudt: Apple en Google willen ruimte op hun servers (‘de cloud’) aanbieden waarop gebruikers hun muziek kunnen opslaan. Vanuit deze cloud kunnen gebruikers hun muziek vervolgens streamen naar afspeelapparaten, mits die een internetverbinding hebben. Zo kunnen ze overal over hun eigen muziek beschikken.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

MobileMe
Apple is ook al geruime tijd bezig met de vernieuwing van MobileMe, waarin naast sociale en locatiefuncties onder andere ook muziekfuncties zullen zitten die op de cloud worden gebaseerd. Basisonderdelen van het nieuwe MobileMe (zoals synchroniseren) zullen voor iOS- en Mac-gebruikers gratis worden. Andere onderdelen, zoals muziekstreaming, vermoedelijk niet. Hoeveel geld Apple hiervoor gaat vragen, is niet bekend, maar er gaan geruchten dat het 20 dollar per jaar wordt.

Deals
Enfin, vorige week werd bekend dat het werk aan de nieuwe MobileMe muziekservice is afgerond en dat Apple nu bezig is deals af te sluiten met muzieklabels om ook iTunes via de cloud te kunnen aanbieden. Gezegd wordt dat Apple met twee van de vier belangrijkste muzieklabels al rond is en volgens CNET is ook een contract met de Warner Music Group al getekend. De resterende deals zouden niet lang op zich laten wachten.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar