Terug naar Mozilla brengt adblocker uit voor iOS 9
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mozilla brengt adblocker uit voor iOS 9

Door Laura Grootaarts9 december 2015 07:242 min. leestijd0

De maker van de browser Firefox, Mozilla, heeft gisteren een adblocker in de App Store gezet: Focus. Heb je een iPhone 5s of nieuwer, dan kun je met deze app bijvoorbeeld opdringerige advertenties blokkeren. Mozilla introduceert Focus op zijn blog.

Focus blokkeert meer dan alleen advertenties

Je downloadt Focus vanuit de App Store zoals iedere normale app en activeert hem vervolgens via ‘Instellingen>Safari>Materiaalblokkeringen’. De app is eigenlijk geen adblocker, maar een contentblocker: hij blokkeert naast advertenties ook andere materialen, zoals analytics- en social media-scriptjes. Deelknoppen van Facbook en Twitter worden bijvoorbeeld niet ingeladen als je dat niet wilt. Ook webfonts blijven achterwege.

Dat zorgt voor een veel betere internetervaring, want Safari hoeft minder te downloaden en is daarom een stuk sneller. Het scheelt ook een stuk in je dataverbruik. Wil je bepaalde content toch blijven zien? Geen probleem: in de app kun je precies aangeven wat wel en wat niet geblokkeerd moet worden.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Focus adblocker

Werkt niet voor Mozilla’s eigen browser Firefox

Sinds iOS 9 is het mogelijk om op je iPhone adblockers te installeren. Wij hebben de beste daarvan eerder al voor je op een rij gezet, maar met Focus is er nu een nieuwe speler op de markt.

Grappig detail: hoewel Mozilla’s browser Firefox er ook in een versie voor iOS is, werkt de adblocker hier niet voor. Focus is er specifiek voor Apple’s eigen browser Safari, omdat Apple het niet mogelijk heeft gemaakt om contentblockers te activeren voor browsers van derde partijen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar