Terug naar Apple keynote: hier mag je naar uitkijken!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple keynote: hier mag je naar uitkijken!

Door Sven Lamers6 september 2016 08:035 min. leestijd

Woensdag 7 september om 19.00 uur Nederlandse tijd is het weer zover. Dan houdt Apple een van zijn beroemde keynotes in het Bill Graham Civic Center. Uiteraard houden wij jullie woensdagavond op de hoogte over de keynote en lees je hier op onze site en via onze nieuwsbrief het belangrijkste nieuws en wat wij ervan vinden. Maar voorpret is de leukste pret en dus doen wij alvast een voorspelling van wat er allemaal tijdens de Apple keynote wordt aangekondigd. Daarbij geven we altijd een waarschijnlijkheid aan, zodat je precies weet waar je naar mag uitkijken.

Zo goed als zeker (90%-100%)

iPhone 7

Als we één ding zeker weten, dan is het wel dat er een nieuwe iPhone op komst is. Die ziet er van buiten bijna hetzelfde uit als het huidige model, er zijn slechts lichte veranderingen. Zo verdwijnen twee van de vier antennestrepen aan de achterkant, oogt de uitstekende cameralens niet meer zo op-het-toestel-geplakt en verdwijnt de koptelefoonaansluiting aan de onderkant. De grotere Plus-variant krijgt wellicht een dubbele camera, waarmee je onder slechte lichtomstandigheden betere foto’s kunt maken. Uiteraard wordt de nieuwe iPhone ook weer sneller dan zijn voorganger. Wil je nog meer weten over de nieuwe iPhone? Al onze verwachtingen hebben we hier op een rij gezet.

Donkere iPhone 7 concept

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

iOS 10

Ook een presentatie van iOS 10 tijdens de keynote is zo goed als zeker. We zullen weer even door alle nieuwe functies worden geleid en wellicht wordt er ook nog een geheime functie (donker thema, anyone?) onthuld. Ook heel groot achten we de kans dat Apple de releasedatum van iOS 10 bekend gaat maken – we verwachten op 14 september, ook al roept Barbra Streisand iets anders. Dat zou dan ook betekenen dat tvOS 10 op dezelfde dag uitkomt, want die twee systemen zijn aan elkaar gekoppeld.

Vergeet ook niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Dan krijg je een gratis boekje over iOS 10 cadeau, op de avond van de keynote al!

Erg waarschijnlijk (70%-90%)

Apple Watch 2

We hebben er iets minder over gehoord dan over de iPhone, maar geloof ons, er wordt vast ook een nieuwe Apple Watch 2 gepresenteerd. Naar verluidt krijgt die GPS zodat je je telefoon niet meer mee hoeft te nemen als je gaat hardlopen. Omdat dit veel van de kleine accu vraagt, wordt die ook ietsjes groter. Hierdoor zal het horloge nog steeds één hele dag meegaan. Eerder was er ook sprake van LTE op de Watch, maar dat gaat dit jaar nog niet lukken.

Apple Watch

watchOS 3

Als er inderdaad een nieuwe Apple Watch wordt gepresenteerd, mag een presentatie van watchOS 3 niet ontbreken. Die hadden we natuurlijk al tijdens de WWDC in juni, maar wellicht heeft Apple nog het een en ander te onthullen in combinatie met het tweede model van de Apple Watch.

Mogelijk nog dit (40%-70%)

Apple Pay in Nederland

Apple’s betaaldienst komt steeds dichter bij ons land. Na het VK maakte de dienst zijn debuut op het Europese vasteland in Zwitserland, kort daarna was Frankrijk aan de beurt. Goed moment om Apple Pay nu ook in Nederland te lanceren. Of het echt gaat gebeuren, zien en horen we woensdag. We houden het op 50/50.

Apple Pay betaling

Onwaarschijnlijk (20%-40%)

Nieuwe Macs

Apple’s Macs zijn nu echt wel aan een update toe. De enige Mac die dit jaar werd vernieuwd, was de MacBook. Apple’s ultra-portabele laptop is een aardig computertje, maar mensen die iets hogere prestatie-eisen hebben, zullen er niet blij mee worden.

Dat de langverwachte Mac-updates eraan komen, is 100% zeker. Dat deze updates woensdag gepresenteerd worden, is echter erg onwaarschijnlijk. Zo’n beetje alle alle analisten en Apple-experts gaan uit van een afzonderlijke keynote in oktober. Jammer, maar hé, alvast iets om naar uit te kijken.

MacBook pro concept

macOS Sierra

Alleen als Apple het ook over de Mac gaat hebben, zal macOS Sierra aan bod komen. Omdat dat echter onwaarschijnlijk is, denken we dat Apple de release en de tweede presentatie van Sierra een maandje uitstelt.

Gaat niet gebeuren (0%-20%)

Nieuwe iPads

Jajaja, we horen je al zeggen: ‘Maar afgelopen jaar werden er toch wel nieuwe iPads aangekondigd tijdens de iPhone-keynote!’ Ja. Weten we. Maar in aanloop naar de keynote waren er exact 0 (nul!) iPad-geruchten. We laten ons graag verrassen, maar een nieuwe iPad zien we op 7 september niet zitten.

5de generatie Apple TV

De 4de generatie van de Apple TV is pas een jaar oud en Apple is sowieso niet al te enthousiast in het updaten ervan. Een nieuwe Apple TV zal dus ook nog een jaartje of twee op zich laten wachten.

Apple TV met afstandsbediening

Nieuw Thunderbolt-display

Recent stopte Apple met de verkoop van zijn Thunderbolt Display. Er zijn geruchten dat Apple een nieuw 5K Thunderbolt Display wil aanbieden, maar ook daarover hebben we nog niet veel gehoord. Als die inderdaad eraan zit te komen, dan wordt die of tijdens het (niet-bevestigde) Mac-event in oktober gepresenteerd, of hij verschijnt stilletjes in de Store. In ieder geval verschijnt die niet op het podium van Apple’s iPhone-keynote.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden