Terug naar Monster raakt Made for iPhone-licentie kwijt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Monster raakt Made for iPhone-licentie kwijt

Door Jelle Mol17 juni 2015 09:442 min. leestijd0

De Amerikaanse audiofabrikant Monster is door Apple uit het Made for iPhone-programma (MFi) gezet omdat het bedrijf een rechtszaak heeft aangespannen tegen Beats. Via het MFi-programma krijgen fabrikanten ondersteuning en goedkeuring van Apple voor hun accessoires, zodat die gegarandeerd goed werken met de iPhone, iPad, iPod en Apple Watch. Naar die licentie kan Monster nu dus fluiten.

Monster en Beats by Dr. Dre

De naam Monster komt je wellicht bekend voor, want in 2007 ging het Amerikaanse bedrijf een samenwerking aan met Beats om koptelefoons te ontwikkelen. Die kwamen uiteindelijk op de markt onder de naam Beats by Dr. Dre en worden nu nog steeds verkocht. In 2012 kwam er echter een einde aan de samenwerking, wat flinke financiële gevolgen had voor Monster. Beats wordt er nu van beschuldigd dat het op een frauduleuze manier alle rechten op het intellectueel eigendom van de Beats-koptelefoons heeft verworven en daardoor het contract met Monster kon beëindigen.

Beats koptelefoon

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Made for iPhone

Voor Monster reden genoeg om Beats juridisch te vervolgen, al was oprichter en CEO Noel Lee blijkbaar vergeten hoe kinderachtig Apple, sinds vorige zomer eigenaar van Beats, in dit soort spelletjes kan zijn. Enkele maanden na het aanspannen van de rechtszaak heeft Lee namelijk te horen gekregen dat zijn bedrijf uit het MFi-programma is geknikkerd, wat betekent dat Monster binnenkort geen accessoires met Apple-licentie meer mag verkopen. Een flinke klap voor het bedrijf, aangezien bijna eenvierde van Monster’s producten via het MFi-programma ontwikkeld zijn. Monster stelt dat het bedrijf altijd goed heeft samen kunnen werken met Apple en sinds 2008 zo’n $ 12 miljoen aan licenties heeft afgedragen.

Made for iPhone

Rechtszaken

Monster is niet het eerste bedrijf dat het aan de stok krijgt met Apple vanwege onenigheid met Beats. Eind vorig jaar verwijderde Apple zonder verdere toelichting alle Bose-producten uit zijn winkels. Dat was vermoedelijk naar aanleiding van een patentrechtszaak tussen Bose en Beats, evenals een verbod op Beats-koptelefoons in de American Football-competitie, die gesponsord wordt door Bose. Nadat in de rechtszaak geschikt was, werd Bose weer in de Apple Store verkocht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar