Terug naar Mobiel internetten met iPad zonder 3G
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mobiel internetten met iPad zonder 3G

Door Redactie iCreate10 maart 2010 16:052 min. leestijd1


In de Verenigde Staten biedt Apple mobiel internet op de iPad 3G in samenwerking met AT&T. Concurrerende telecomprovider Verizon gaat niet bij de pakken neerzitten en trommelt haar personeel op om, via een omweg, toch mobiel internet te verkopen aan de iPadconsument.

De omweg wordt mogelijk gemaakt door een compacte 3G-modem (een MiFi) die het mobiele signaal vertaalt naar een Wifi-signaal. Klanten van Verizon betalen voor een data-abonnement met een limiet van 5 GB maandelijks 60 dollar. De bijbehorende simkaart zit in de MiFi, niet in de iPad. De MiFi ontvangt het 3G-signaal van Verizon en zendt vervolgens een draadloos signaal uit dat door vijf WiFi-apparaten gebruikt kan worden. Verizon raadt aan de iPad zonder 3G aan te schaffen, dat scheelt toch weer 130 dollar, en in samenwerking met de MiFi is 3G helemaal niet nodig. Deze vindingrijkheid doet denken aan het Oostenrijkse data-abonnement van een paar weken geleden, in dat geval maakte een externe modem het ook mogelijk om met de iPad zonder 3G mobiel te internetten.

Op papier zijn er twee goede redenen lid te worden van Verizon: Je hoeft geen dure iPad 3G aan te schaffen en je voorziet vijf computers van mobiel internet. Sommige Amerikanen zijn van mening dat het Verizon-netwerk bovendien de voorkeur heeft boven dat van AT&T. De nadelen zijn niet mis: hogere maandelijkse kosten  (AT&T 30 dollar, Verizon 60 dollar) en dan sjouw je ook nog eens een losse MiFi mee. AT&T plaatst de simkaart in de 3G iPad, dat is veel handiger.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Aangezien de iPad pas later dit jaar naar de Benelux komt is het afwachten wat de telecomproviders voor ons in petto hebben. Vodafone is op dezelfde manier als Verizon al klaar voor de iPad: een MiFi met data-abonnement. Voor 39,95 euro per maand mag je 1 GB aan data verslepen. Momenteel betaal je de eerste drie maanden half geld. De MiFi kost een extra 84,49 euro. Deze kosten zijn nog behoorlijk hoog. Hopelijk volgen KPN of T-Mobile het voorbeeld van AT&T en kunnen we later dit jaar onbeperkt met de iPad 3G op internet, voor een bescheiden bedrag per maand.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Joris Brandsma
Lezer
Joris Brandsma

De iPad is nu eindelijk in de Benelux, maar ik vind de prijzen persoonlijk nogal hoog… En daar moet dan ook nog mobiel internet bij…..