Terug naar 'Apple Watch krijgt mobiel internet'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple Watch krijgt mobiel internet'

Door Laura Grootaarts26 april 2016 10:492 min. leestijd1

De nieuwe versie van de Apple Watch krijgt mobiel internet en een snellere processor, meldt The Wall Street Journal. Apple is hard aan het werk om de tekortkomingen van de huidige Apple Watch weg te poetsen. Vooral de afhankelijkheid van de iPhone is een veelgehoorde klacht.

Laat je iPhone voortaan maar thuis

Tot nu toe moet je iPhone altijd in de buurt zijn van de Apple Watch om iets zinnigs met het horloge te kunnen doen. Als de Apple Watch wordt uitgerust met een 3G- of 4G-verbinding kun je je iPhone voortaan gerust thuis laten – iets wat mensen aanvankelijk wel hadden gehoopt toen de Apple Watch vorig jaar werd geïntroduceerd.

App Store Apple Watch

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Helemaal los van de iPhone komt de Apple Watch naar verwachting nog niet. Je hebt de telefoon waarschijnlijk toch nog nodig als je de Apple Watch instelt en als je apps wilt installeren of verwijderen. Maar bellen of berichten sturen behoort met de toevoeging van mobiel internet wel tot de mogelijkheden.

Toch een goede start

Of de verkoop van de Apple Watch tot nu toe echt te lijden heeft gehad onder opstartproblemen zoals de afhankelijkhei van de iPhone, is nog niet duidelijk. Apple houdt zelf de kaken strak op elkaar als het gaat om verkoopcijfers, maar analisten becijferen dat het slimme horloge tot nu toe 12 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Dat betekent een omzet van ongeveer 6 miljard dollar. Fitbit – zeker geen kleine naam – blijft steken op een derde van dat bedrag. De Apple Watch neemt 61% van de smart watch-markt in. Van de eerste iPhone werden er destijds 6 miljoen verkocht.

Toekomst van de Apple Watch

Apple is druk bezig om de Apple Watch minder afhankelijk te maken van de iPhone. Van de week werd duidelijk dat apps voor watchOS vanaf 1 juni dit jaar native moeten zijn: ze worden dan niet meer ‘gestreamd’ vanaf de iPhone maar draaien op de Apple Watch zelf.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bram Balk
Lezer
Bram Balk

Als ik er podcasts op kan zetten en er een koptelefoon op werkt, ben ik om!

Uiteindelijk wil je de Apple Watch toch op de een of andere manier als vervanging van je smartphone gebruiken.