Terug naar Hierom krijgt Apple’s mixed-reality-headset geen ‘metaverse’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hierom krijgt Apple’s mixed-reality-headset geen ‘metaverse’

Door Annemiek Lourensen10 januari 2022 16:162 min. leestijd0

Vorig jaar kondigde Meta, het moederbedrijf van Facebook, een eigen ‘metaverse’ aan, oftewel een virtuele wereld om in te ontsnappen. En aangezien Apple een eigen mixed-reality-headset aan het ontwikkelen is, lijkt een Apple-metaverse niet vergezocht. Toch blijkt niets minder waar te zijn.

Mixed-reality-headset met averse

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Mixed-reality-headset zonder metaverse

Het is geen geheim dat Apple een mixed-reality-headset aan het ontwikkelen is. Het gaat specifiek om een headset die zowel Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR) ondersteunt. Bij AR plaatst de headset of bril een laagje over de werkelijkheid, terwijl je met VR in een compleet digitale realiteit belandt. Met VR kan dus letterlijk een virtuele wereld worden gecreëerd, oftewel een zoegeheten ‘metaverse’.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Toch heeft Apple (nog) geen plannen voor zo’n metaverse voor de mixed-reality-headset. Onlangs heeft Apple-analist Mark Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg onthuld dat een ‘metaverse’ momenteel ‘verboden terrein’ is voor Apple. Dit in tegenstelling tot het moederbedrijf van Facebook, dat zich vorig jaar nog heeft hernoemd naar Meta en grote plannen heeft voor een metaverse.

Overigens heeft Gurman ook een hint gegeven over wat Apple wél van plan is om met het product te doen. Volgens hem focust de headset zich op het volgende: gamen, communicatie, en ‘content consumptie’. Het is hierdoor geen toestel dat je constant gebruikt. Geen zorgen dus, je iPhone wordt voorlopig nog niet vervangen.

AR/VR-headset

Apple heeft de mixed-reality-headset nooit officieel aangekondigd, maar hij lijkt er bijna zeker aan te komen. Dit zou betekenen dat het Apple’s belangrijkste nieuwe product wordt sinds de Apple Watch. En hierdoor kan er geen goedkoop prijskaartje aanhangen. Sterker nog, een bedrag waarover wordt gefluisterd, is 3000 dollar.

Bovendien lijkt de headset vol opmerkelijke features te zitten. Het laatste nieuws is dat hij twee ‘3P pancake lenses’ krijgt, wat neerkomt op gevouwen lenzen. Dit moet het product een stuk compacter maken. En uit de overige features die zijn gelekt, blijkt dat de headset behoorlijk premium wordt.

Overigens ziet het ernaar uit dat je niet lang hoeft te wachten. Sommige lekkers beweren namelijk dat de mixed-reality-headset dit jaar nog verschijnt. Maar (helaas) dus wel zonder metaverse.

Bron: 9to5Mac

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar