Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hierom krijgt Apple’s mixed-reality-headset geen ‘metaverse’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Mixed-reality-headset met averse


Lees verder na de advertentie

Vorig jaar kondigde Meta, het moederbedrijf van Facebook, een eigen ‘metaverse’ aan, oftewel een virtuele wereld om in te ontsnappen. En aangezien Apple een eigen mixed-reality-headset aan het ontwikkelen is, lijkt een Apple-metaverse niet vergezocht. Toch blijkt niets minder waar te zijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Mixed-reality-headset zonder metaverse

Het is geen geheim dat Apple een mixed-reality-headset aan het ontwikkelen is. Het gaat specifiek om een headset die zowel Virtual Reality (VR) als Augmented Reality (AR) ondersteunt. Bij AR plaatst de headset of bril een laagje over de werkelijkheid, terwijl je met VR in een compleet digitale realiteit belandt. Met VR kan dus letterlijk een virtuele wereld worden gecreëerd, oftewel een zoegeheten ‘metaverse’.

Toch heeft Apple (nog) geen plannen voor zo’n metaverse voor de mixed-reality-headset. Onlangs heeft Apple-analist Mark Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief voor Bloomberg onthuld dat een ‘metaverse’ momenteel ‘verboden terrein’ is voor Apple. Dit in tegenstelling tot het moederbedrijf van Facebook, dat zich vorig jaar nog heeft hernoemd naar Meta en grote plannen heeft voor een metaverse.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Overigens heeft Gurman ook een hint gegeven over wat Apple wél van plan is om met het product te doen. Volgens hem focust de headset zich op het volgende: gamen, communicatie, en ‘content consumptie’. Het is hierdoor geen toestel dat je constant gebruikt. Geen zorgen dus, je iPhone wordt voorlopig nog niet vervangen.

AR/VR-headset

Apple heeft de mixed-reality-headset nooit officieel aangekondigd, maar hij lijkt er bijna zeker aan te komen. Dit zou betekenen dat het Apple’s belangrijkste nieuwe product wordt sinds de Apple Watch. En hierdoor kan er geen goedkoop prijskaartje aanhangen. Sterker nog, een bedrag waarover wordt gefluisterd, is 3000 dollar.

Bovendien lijkt de headset vol opmerkelijke features te zitten. Het laatste nieuws is dat hij twee ‘3P pancake lenses’ krijgt, wat neerkomt op gevouwen lenzen. Dit moet het product een stuk compacter maken. En uit de overige features die zijn gelekt, blijkt dat de headset behoorlijk premium wordt.

Overigens ziet het ernaar uit dat je niet lang hoeft te wachten. Sommige lekkers beweren namelijk dat de mixed-reality-headset dit jaar nog verschijnt. Maar (helaas) dus wel zonder metaverse.

Bron: 9to5Mac