Terug naar Minecraft voor Apple TV is uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Minecraft voor Apple TV is uit

Door Sven Lamers21 december 2016 10:512 min. leestijd0

Minecraft is nu beschikbaar als ‘Apple TV Edition’ voor tvOS – dat laat de door Microsoft overgenomen ontwikkelaar Mojang weten. Voor beperkte tijd zijn verschillende in-app-aankopen in de prijs van 19,99 euro inbegrepen. Daaronder vallen de Skin-packs Holiday 2015, Town Folk en City Folk, evenals de Mash-up-packs Plastic, Natural, Cartoon en Festive 2016. Net als op iOS is Minecraft op de Apple TV aanbeland bij versie 1.0 en bevat de net verschenen Ender-update. Op dit moment is er nog geen ondersteuning voor Xbox Live en Minecraft Realms, aldus Mojang. Beide netwerken moeten echter snel geïmplementeerd worden.

Gamepad met Apple-certificatie vereist

Minecraft is een van de eerste apps op de Apple TV die een gamepad vereist. De aankoop is alleen mogelijk als je al een bluetooth-controller met de Apple TV hebt verbonden. Bovendien moet dat een door Apple gecertificeerd (MFi) gamepad zijn. Zo’n gamepad krijg je van verschillende ontwikkelaars.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Documentatie voor ontwikkelaars

Kort voor de lancering van de vierde generatie Apple TV in het najaar afgelopen jaar, stond in de documentatie voor ontwikkelaars nog dat games een controller mogen vereisen. Op het laatste moment paste Apple deze regeling aan, zonder een reden te noemen. Waarschijnlijk dacht Apple dat gebruikers in de war zouden zijn als ze een game niet met de meegeleverde Siri Remote kunnen spelen. Sinds juni 2016 staat Apple het toch toe dat games een controller mogen vereisen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar