Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Xiaomi’s Mimoji’s hebben niks te maken met Apple’s Memoji’s

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
mimoji


Lees verder na de advertentie

Het Chinese Xiaomi gaat een nieuwe smartphone uitbrengen met een verrassende nieuwe functie. 3D emoji die sprekend op je lijken. Xiaomi heeft er zelfs een bijzonder originele naam bij bedacht: Mimoji.

Mimoji

Deze week komt Xiaomi’s Mi CC9-telefoon uit, en daarmee kun je mimoji’s maken. De link met Apple’s memoji’s is natuurlijk zo gelegd. Op de iPhone kun je memoji’s creëren die qua uiterlijk sprekend op je lijken en ze uitdossen met verschillende accessoires. Daarna maak je er stickers of video’s mee. Het lijkt erop dat de mimoji’s ongeveer hetzelfde werken.

Natuurlijk is ook Apple niet de eerste die gepersonaliseerde avatars bedacht, maar zij gaven er in ieder geval nog een interessante twist aan. Xiaomi heeft niet heel veel extra moeite gedaan, en zelfs de stijl lijkt gekopieerd van Apple. Om over de naam nog maar niet te spreken. Xiaomi heeft een interne audit gedaan en concludeert dat er helemaal geen sprake is van plagiaat. Tuurlijk.

Animoji’s en memoji’s

Apple introduceerde animoji’s in 2017: bekende 3D emoji’s (zoals een hondje of eenhoorn) die jouw gezichtsuitdrukking perfect nabootsen. De iPhone X heeft een zeer goede selfiecamera die deze techniek mogelijk maakt. Een jaar later verschenen de memoji’s: die kun je helemaal zelf samenstellen zodat ze op je lijken. Verder werken ze hetzelfde als de animoji’s. Memoji’s zijn beschikbaar op de iPhone X, iPhone XS (Max), iPhone XR en iPad Pro 2018.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dit jaar verschijnt iOS 13, en dan worden de Memoji’s nog uitgebreider. Je hebt nog meer accessoires zodat je ze tot in detail kunt personaliseren. Geef je memoji bijvoorbeeld een beugel of stop AirPods in zijn of haar oren.

https://youtu.be/3x7_w9Oz8lQ

Bron: MacRumors