Terug naar Xiaomi’s Mimoji’s hebben niks te maken met Apple’s Memoji’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Xiaomi’s Mimoji’s hebben niks te maken met Apple’s Memoji’s

Door Laura Grootaarts4 juli 2019 11:222 min. leestijd0

Het Chinese Xiaomi gaat een nieuwe smartphone uitbrengen met een verrassende nieuwe functie. 3D emoji die sprekend op je lijken. Xiaomi heeft er zelfs een bijzonder originele naam bij bedacht: Mimoji.

Mimoji

mimoji

Deze week komt Xiaomi’s Mi CC9-telefoon uit, en daarmee kun je mimoji’s maken. De link met Apple’s memoji’s is natuurlijk zo gelegd. Op de iPhone kun je memoji’s creëren die qua uiterlijk sprekend op je lijken en ze uitdossen met verschillende accessoires. Daarna maak je er stickers of video’s mee. Het lijkt erop dat de mimoji’s ongeveer hetzelfde werken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Natuurlijk is ook Apple niet de eerste die gepersonaliseerde avatars bedacht, maar zij gaven er in ieder geval nog een interessante twist aan. Xiaomi heeft niet heel veel extra moeite gedaan, en zelfs de stijl lijkt gekopieerd van Apple. Om over de naam nog maar niet te spreken. Xiaomi heeft een interne audit gedaan en concludeert dat er helemaal geen sprake is van plagiaat. Tuurlijk.

Animoji’s en memoji’s

Apple introduceerde animoji’s in 2017: bekende 3D emoji’s (zoals een hondje of eenhoorn) die jouw gezichtsuitdrukking perfect nabootsen. De iPhone X heeft een zeer goede selfiecamera die deze techniek mogelijk maakt. Een jaar later verschenen de memoji’s: die kun je helemaal zelf samenstellen zodat ze op je lijken. Verder werken ze hetzelfde als de animoji’s. Memoji’s zijn beschikbaar op de iPhone X, iPhone XS (Max), iPhone XR en iPad Pro 2018.

Dit jaar verschijnt iOS 13, en dan worden de Memoji’s nog uitgebreider. Je hebt nog meer accessoires zodat je ze tot in detail kunt personaliseren. Geef je memoji bijvoorbeeld een beugel of stop AirPods in zijn of haar oren.

Bron: MacRumors

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar