Terug naar Spotify deelt tik uit aan Apple Music
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify deelt tik uit aan Apple Music

Door Koen van Ekeren3 maart 2017 17:412 min. leestijd0

De populariteit van Apple Music blijft toenemen, maar voorlopig moet de muziekdienst zijn meerdere erkennen in Spotify. De rivaal van Apple Music bereikte donderdag een indrukwekkende mijlpaal van 50 miljoen betalende abonnees.

Hevige concurrentie

Het zijn cijfers die Apple Music waarschijnlijk met jaloerse ogen aanziet. De streamingsdienst van Apple heeft naar schatting circa 22 miljoen betalende abonnees, zo’n vijf miljoen meer dan in september 2016. Een flinke opmars dus, maar Spotify groeit nog rapper. Binnen hetzelfde tijdsbestek kreeg Spotify er tien miljoen klanten bij.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Sinds de lancering van Apple Music in 2015 zijn de giganten verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd. Zo sloot Apple Music eerder exclusieve deals met artiesten om een betere concurrentiepositie te krijgen. Dit zette kwaad bloed bij Spotify, dat de artiesten vervolgens zou hebben benadeeld door ze onder meer uit afspeellijsten te weren.

Momenteel proberen de diensten nieuwe features uit om gebruikers te verleiden. Zo komt Apple Music met de videoserie Carpool Karaoke, een show die straks exclusief beschikbaar is voor Apple Music-leden. Intussen test Spotify een dienst met lossless audio, waarbij er muziek wordt aangeboden in cd-kwaliteit.

Apple Music, of toch Spotify?

Apple Music legt het als het om abonnementen gaat dus af  tegen Spotify, maar wie is de beste aanbieder van streamingmuziek? Dit wordt je uitgebreid uitgelegd in iCreate 86. Het nummer ligt op 7 maart in de winkel en is nu ook al online te bestellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar