Terug naar Mijlpaal bereikt: 1 TB in MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mijlpaal bereikt: 1 TB in MacBook Pro

Door Redactie iCreate11 maart 2010 15:092 min. leestijd1

Goed nieuws voor MacBook Pro-gebruikers die hunkeren naar meer opslagcapaciteit: de professionele laptop kan prima uit de voeten met Western Digitals nieuwe 1 TB (!) harde schijf.

Je leest het goed: een harde schijf op laptopformaat met een opslagcapaciteit van 1000 GB. Dat zijn een heleboel foto’s, video’s en documenten. Het betreft de onlangs gelanceerde Western Digital Scorpio Blue harde schijf. Een bezoeker van Accelerate your Mac kon het niet laten en opende direct zijn MacBook Pro Unibody om de schijf te plaatsen.

Het inbouwen is niet zozeer spraakmakend, het is de techniek achter de harde schijf die dit project interessant maakt. Om zoveel data op een compacte schijf te kunnen duwen gebruikt deze 1 TB Western Digital een nieuwe technologie. Voorheen werd de data opgeslagen in sectoren (zeg maar: minuscule laatjes) met elk een capaciteit van 512 bytes. Deze nieuwe Scorpio Blue gebruikt sectoren van 4 kb (de laatjes worden grofweg acht keer zo groot) wat in de praktijk een winst in capaciteit oplevert van 10 tot 20 procent. Genoeg om 1 TB in een laptop te plaatsen.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De MacBook Pro maakt zich niet druk over dit nieuwe foefje en draait als vanouds. De snelheid van de schijf blijkt vergelijkbaar met de huidige standaard. Het commentaar dat de Scorpio Blue een fractie dikker is dan andere laptopschijven maakt voor de Unibody MacBook Pro geen verschil, die biedt precies genoeg ruimte.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Miggerd
Lezer
Miggerd

Eindelijk. Ik heb principieel besloten geen MacBook te kopen tot er een 1TB-schijf in zou zitten. Nu moet je het dan zelf (laten) doen, maar daar kan ik nog wel mee leven…