Terug naar Microsoft-winkel 6 meter van Apple Store
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft-winkel 6 meter van Apple Store

Door Redactie iCreate5 oktober 2010 16:352 min. leestijd6

Microsoft keek naar de Apple Store en dacht; ‘dat kunnen wij ook’. Ze voegden de daad bij het woord en de eerste Microsoft Store was een feit. Nu – vier winkels later – zoeken de Windows-jongens de strijd met Apple wel heel duidelijk op. In de Mall of America – op zes meter afstand van een bestaande Apple Store – komt de nieuwste Microsoft-winkel.

‘Answer Bar’
Ik wil de winkel niet afkraken voordat de bouw is afgerond, maar Microsoft lijkt erom te smeken belachelijk gemaakt te worden. Neem de invulling van de winkel. Het lijkt wel of een Microsoft-medewerker twee gaten in de bouwschotten heeft geboord om te kunnen spieken bij de Apple Store. De Microsoft-winkel krijgt namelijk een ‘Answer Bar’, het personeel draag felgekleurde T-shirts en – als we de tekening op de muur mogen geloven – staan de producten keurig opgesteld op lange tafels. Hoe komen ze erop?

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Producten
Eigenlijk zou ik er eens langs moeten gaan, zo’n Microsoft-winkel. Kan ik zelf het antwoord vinden op prangende vragen als: met welke producten vullen ze hun schappen? Hoe druk is het in zo’n Microsoft Store? En staan er eigenlijk rijen voor de deur bij de lancering van een nieuw Microsoft-product? Dat zou dan bij de komst van een nieuwe Windows of Xbox moeten zijn, computers en telefoons maakt Microsoft niet (meer).

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Eric Van der Veken
Lezer
Eric Van der Veken

Als Apple gebruikers zijn we best gehecht aan ons merk, langs de andere kant kun je hetzelfde zeggen van de Microsoft gebruikers. Microsoft speelt het ergens ‘hard’, maar is het echt nodig om de winkels al neer te knallen vooraleer ze gezien te hebben? Kijk, ieder produkt heeft zijn voor en nadelen … inderdaad ook Apple heeft zo zijn nadelen. Laat iedereen vrij te kopen wat hij/zij prefereert. Ik ben best tevreden met mijn Mac … maar dat gold vroeger ook voor mijn Microsoft pc. Laat iedereen in zijn waarde, op het net zie al genoeg overbodige discussies van PC… Lees meer »

Harry
Lezer
Harry

De onderneming die de eerste Apple stores heeft gemaakt, die werkt nu ook voor Microsoft. Een Opel en een Ford dealer zitten vaak vlak bij elkaar, wat maakt het uit.

Lars
Lezer
Lars

Het lijkt wel een beetje op de PlayStation Wii (PlayStation Move)

Martijn Engler
Lezer
Martijn Engler

Wat ik me afvraag: wat voor producten staan er in zo’n winkel? Zoals gezegd in het artikel bouwt MS zelf geen computers meer, en ze kunnen moeilijk elk mogelijk model wat Windows kan draaien neerzetten. Dan zouden ze zelfs Macs moeten plaatsen. 😉

Dat ze er één tegenover de Apple store zetten vind ik zo vreemd nog niet, loop eens door een willekeurig centrum en je vindt allerlei concurrenten naast elkaar.. Drie verschillende kledingwinkels op een rij, Vodafone-shop naast T-Mobile-shop etc.

Jasper
Lezer
Jasper

@Martijn

Windows 7, Windows Mobile 7, Xbox 360, Zune, de berg accessoires voor aan een computer, pc’s van een aantal merken en Microsoft surface. Hier een kijkje vanuit een Apple oogpunt 😉 http://www.macobserver.com/tmo/article/my_tour_of_the_microsoft_retail_store_near_denver/

Werner
Lezer
Werner

Dan kunnen ze hun dure software voorstellen voor verkoop, en de vragen van de mensen oplossen over de virussen die de computers en laptops hebben aangetast. Terwijl daarnaast in de Apple Store echt aan verkoop wordt gedaan van het goedkoopste tot het duurste product.