Terug naar Microsoft integreert Dropbox in Office
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft integreert Dropbox in Office

Door Jelle Mol4 november 2014 17:582 min. leestijd0

Microsoft gaat nauw samenwerken met Dropbox om de clouddienst te integreren in Office. Binnen enkele weken komt een update voor Office voor iPad beschikbaar waarmee gebruikers hun Dropbox-account kunnen koppelen aan de Word-, Excel- en PowerPoint-apps voor iOS.

Dropbox in Office voor iPad

De Dropbox-integratie is geen vervanging voor Microsoft’s eigen OneDrive-clouddienst, maar dient als extra functionaliteit voor gebruikers. Bestanden en mappen in Dropbox verschijnen automatisch in de Office-apps op de iPad. Ook gaat Dropbox de Office-apps aanbieden via hun app. Wanneer je op een mobiel apparaat een Office-document in Dropbox wilt openen, krijg je straks de suggestie om de Office-apps te downloaden.

Microsoft Dropbox Office

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Samenwerking Microsoft en Dropbox

De samenwerking tussen Microsoft en Dropbox gaat echter verder dan Office voor iPad en is ook gericht op Android, Windows Phone en web. Zo zal in de loop van 2015 Office Online ondersteund worden via de website van Dropbox. Dat betekent dat wanneer je een Word-, Excel- of PowerPoint-document opent op Dropbox.com, je het document direct kunt bewerken via de Office Online-software.

De Dropbox-integratie is een interessante stap voor Microsoft, dat de boot volledig heeft gemist op het gebied van mobiel. Het bedrijf probeert hiermee zijn Office-pakketten te pushen naar gebruikers op andere platformen dan Windows. Vorige week maakte Microsoft ook bekend dat begin 2015 een nieuwe versie van Office voor Mac beschikbaar komt. Dat werd tijd, want de huidige versie stamt uit 2011 en Apple’s iWork-software wordt tegenwoordig gratis geleverd bij nieuwe Macs, iPads en iPhones.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar