Terug naar Microsoft toont HoloLens, iOS-ondersteuning en nieuwe browser
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft toont HoloLens, iOS-ondersteuning en nieuwe browser

Door Jelle Mol30 april 2015 09:253 min. leestijd0

Microsoft heeft flink uitgepakt op de ontwikkelaarsconferentie Build 2015 in San Francisco. Tijdens een drie uur durende keynote toonde het bedrijf onder andere nieuwe functies van de HoloLens, Windows 10 en Edge, de volledig nieuwe browser die Internet Explorer gaat vervangen. Wij hebben de vijf belangrijkste aankondigingen op een rij gezet.

1. Ondersteuning voor iOS en Android

App-ontwikkelaars laten Windows Phone nog vaak links liggen en daarom heeft Microsoft een ingenieus plannetje bedacht om zo veel mogelijk apps ook beschikbaar te maken voor Windows-gebruikers. In Windows 10 wordt het namelijk mogelijk om apps van Android en iOS te draaien. Door ondersteuning te bieden voor Java, C++ en Objective C-code, kunnen ontwikkelaars hun apps ‘gemakkelijk’ omzetten naar Windows 10. Hoe eenvoudig dat werkelijk is moet op den duur in de praktijk blijken, maar het is in elk geval wederom een interessante stap voor Microsoft op het gebied van mobiel.

2. HoloLens

Microsoft HoloLens

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Nee, Microsoft’s holografische bril van de toekomst die in januari werd aangekondigd, is geen 1 april-grap. De HoloLens combineert de echte wereld met geprojecteerde hologrammen uit de Windows-wereld, zoals foto’s, videogesprekken en apps. Tijdens de demonstratie op Build 2015 liet Microsoft zien waar de werkelijke potentie van de HoloLens ligt: onderwijs, zakelijk gebruik, onderzoek en vele andere professionele toepassingen. In onderstaande video kun je zien wat de HoloLens kan beteken voor architecten.

3. Nieuwe browser: Edge

Goed nieuws voor wie rillingen over zijn rug krijgt bij de naam Internet Explorer. De standaardbrowser die bij Windows 10 bijgeleverd wordt, gaat de naam Edge dragen en is behoorlijk vernieuwd. Zo wordt de browser een stuk sneller dankzij een nieuwe rendering engine, is het geheel voorzien van een minimalistisch uiterlijk en kunnen Chrome- en Firefox-extensies eenvoudig geïmporteerd worden. In hoeverre Microsoft echt afscheid neemt van het Internet Explorer-tijdperk is niet helemaal duidelijk, maar het gaat wel de goede kant op.

4. Windows 10

De ‘universele versie’ van het nieuwste besturingssysteem is bedoeld voor zowel desktop, laptop, smartphone, tablet als de Xbox One-spelcomputer. Microsoft heeft het ambitieuze doel gesteld dat Windows 10 binnen twee tot drie jaar op één miljard apparaten moet draaien.  Windows 10 wordt halverwege 2015 uitgebracht en is momenteel als publieke bètaversie beschikbaar. Daarnaast werd Continuum for Phones aangekondigd. Hiermee worden apps op een smartphone die wordt aangesloten op een groter scherm, automatisch aangepast naar een desktopversie. Een gebruiker kan dus bijvoorbeeld de volledige (desktop)versie van de PowerPoint-app gebruiken wanneer de telefoon wordt aangesloten op een groot scherm.

5. Plug-ins voor Office

De ondersteuning voor third-party-plug-ins in Microsoft Office is uitgebreid naar mobiel en web. Dat betekent dat ontwikkelaars integratie voor Office kunnen inbouwen in hun apps. Op de presentatie toonde Microsoft als voorbeeld de app van taxidienst Uber, die in staat is om afspraken in de Outlook-agenda op te halen. Daardoor kan met één druk op de knop een taxi geregeld worden op basis van de agenda.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar