Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple zoekt enorm veel personeel om Siri te verbeteren

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Siri maatregelen


Lees verder na de advertentie

Gaat Apple eindelijk wat sleutelen aan het IQ van zijn ‘slimme’ spraakassistent Siri? Als we naar de vacatures van Apple kijken, heeft het daar alle schijn van. Nooit eerder werd er zo veel personeel gevraagd om aan Siri te werken.

Siri vacatures Apple: een record!

Uit een analyse van Thinknum blijkt dat het aantal openstaande vacatures bij Apple waarin de term ‘Siri’ valt, momenteel bijzonder hoog is. In de grafiek hieronder zie je dat er sinds juli 2016 een stijgende trend is. Maar vooral de laatste weken gaat het hard: op dit moment gaat het om maar liefst 161 posities. Dat is een toename van 24 procent in amper een maand tijd én het record aller tijden.

De vacatures zijn wereldwijd te vinden, maar het overgrote deel is gesitueerd in Apple’s nieuwe hoofdkwartier Apple Park: het gaat om 125 van de in totaal 161 Siri-gerelateerde banen. Ook opvallend is dat 154 van de vacatures ‘Software Engineering’ betreft. Er zijn functies voor experts op het gebied van taalontwikkeling, machine learning en infrastructuur.

Siri weer iets slimmer?

beperkingen Homepod


kooptip

Dat Apple nu met de vacatures naar buiten komt, is niet verwonderlijk. Sinds enkele maanden is in een aantal Engelstalige landen HomePod verkrijgbaar, een slimme speaker met Siri-integratie. Apple geeft zelf aan met HomePod vooral te focussen op audio-kwaliteit en veel minder op Siri. Maar toch valt het nu extra op dat Siri nogal wat tekortkomingen heeft als je hem vergelijkt met de concurrentie.

Siri heeft er duidelijk moeite mee om de andere virtuele assistenten bij te benen. Vooral Amazons Alexa en de Google Assistant bieden op dit moment een veel betere gebruikerservaring. Dat komt onder meer omdat Apple veel minder externe ontwikkelaars toestaat om hun apps te laten werken met Siri. Siri heeft bovendien moeite met context en vervolgvragen. Waar Alexa en haar collega’s er dagelijks dingen bij leren, worstelt Siri nog altijd met het opstellen van een boodschappenlijstje. Hopelijk komt Siri met alle nieuwe ontwikkelaars die er aan gaan werken, stukken beter uit de verf.