Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apps tot 800% vaker gedownload in nieuwe App Store

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Uitgelichte apps in de App Store


Lees verder na de advertentie

Met iOS 11 kreeg de App Store vorig jaar voor het eerst in zijn bestaan een echt drastische metamorfose. Natuurlijk om mensen meer apps te laten downloaden: die opzet lijkt geslaagd te zijn, in ieder geval voor de uitgelichte apps.

Voorheen was het in de App Store lastig om spontaan nieuwe apps te ontdekken. Je kon een beetje grasduinen door de lijsten met populaire apps. Voor de rest kende je nieuwe apps waarschijnlijk vooral ‘van horen zeggen’. Daar is met de nieuwe App Store verandering in gebracht.

Downloads nieuwe App Store toegenomen

De opmerkelijkste verandering is het tabblad Vandaag. Dit is eigenlijk een digitaal magazine over apps, samengesteld door Apple. Je vindt hier onder meer een Game van de dag en een App van de Dag, app-lijstjes rondom een bepaald onderwerp, interviews met de ontwikkelaars en tips & tricks om het beste uit apps te halen

Vooral de Game en de App van de dag blijken het bijzonder goed te doen. Wordt een app op deze manier in het zonnetje gezet, dan staat dat bijna garant voor een explosieve toename van het aantal downloads, zo blijkt uit onderzoek van Sensor Tower. Wordt een app verkozen tot App van de Dag, dan stijgt het aantal downloads van 2,1K per week naar 16,8K – een toename van 685 procent. Bij apps verschuift het aantal downloads van 0,5K naar 4,3K – maar liefst 802 procent.


kooptip

Toename downloads nieuwe app store

Meer aandacht voor kleine ontwikkelaars

Het is natuurlijk fantastisch voor een ontwikkelaar als zijn app op deze manier in de schijnwerpers staat, en ook heel prettig voor jou als gebruiker om zo een dosis verse apps te ontdekken. Wat nog wel jammer is, is dat bij de uitgelichte apps relatief vaak toch wel grote namen zitten (in 70 procent van de gevallen). Wat ons betreft mag Apple nog wat meer aandacht schenken aan onbekende ontwikkelaars, want die maken soms ook juweeltjes.

Lees ook ons dossier over iOS 11.