Terug naar ‘Geheime iOS 11-video toont hoe iPhone 8 zonder thuisknop werkt’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Geheime iOS 11-video toont hoe iPhone 8 zonder thuisknop werkt’

Door Laura Grootaarts22 augustus 2017 14:582 min. leestijd0

Dat de iPhone 8 geen gewone thuisknop krijgt, lijkt inmiddels zo goed als zeker. Met als belangrijkste aanwijzing hiervoor het design dat Apple onlangs zelf lekte via de firmware voor hun nieuwe HomePod-speaker. Maar ook in iOS 11 zitten niet mis te verstane hints die duiden op een iPhone 8 zonder thuisknop.

Video’s in iOS 11

Ontwikkelaar Guilherme Rambo dook in de broncode van iOS 11 en trof daarin twee korte instructie-video’s aan. In de video’s worden functies getoond die niet werken op de al bestaande iPhones, en dus in het leven zijn geroepen voor het nieuwe model.

In de eerste video is te zien dat je het Bedieningspaneel voortaan opent door vanaf het vergendelscherm van rechts naar links te vegen. Met dit gebaar open je nu nog de camera.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Waarom je niet meer van onderaf van het scherm kunt vegen voor het Bedieningspaneel? Dat gebaar is voortaan voorbehouden aan een andere functie. In de volgende video is te zien hoe je de App Switcher – de carrousel met actieve apps – op de iPhone 8 opent. Nu volstaan twee tikken op de thuisknop, straks zonder homeknop moet je vanaf de onderkant van het scherm naar boven vegen.

Meer bewijs in iOS 11

Het is overigens niet de eerste keer dat dit soort hints voor een iPhone zonder fysieke thuisknop in het nieuwe besturingssysteem zijn aangetroffen. Eerder werden er bewijzen gevonden voor een virtuele thuisknop in iOS 11. Zo heeft Siri een nieuw, rond icoon dat op de plek zit waar je een virtuele knop zou verwachten. Waarschijnlijk weten we volgende maand al veel meer, want dan verwachten we de keynote waarin de iPhone 8 wordt gepresenteerd.

Meer weten over de iPhone 8 en het nieuwe besturingssysteem? Lees dan ook onze dossiers over de iPhone 8 en iOS 11.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar