Terug naar Makers van Siri onthullen Viv: veel slimmere assistent
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Makers van Siri onthullen Viv: veel slimmere assistent

Door Laura Grootaarts5 mei 2016 10:172 min. leestijd0

De makers van iOS-spraakassistent Siri zijn bezig met een nieuw project. Het gaat opnieuw om een virtuele assistent: Viv. Viv is stukken slimmer en veelzijdiger dan Siri, zo meldt The Washington Post.

Viv

Makers van Siri vertrokken bij Apple

De bedenkers van Siri, Dag Kittlaus en Adam Cheyer, werken nu samen aan Viv. Een derde van het team dat zich destijds bij Apple bezighield met Siri, zet zich nu in voor Viv. Ze zijn vertrokken bij Apple vanwege onenigheid over de functionaliteit van Siri: die is uiteindelijk is veel eenvoudiger geworden dan ze ooit voor ogen hadden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Viv is ouder dan Siri

De ideeën voor Viv ontstonden al in 2003, nog voordat Siri bedacht werd. Viv kan dingen die Siri niet kan, omdat de assistent intensief samenwerkt met apps van derde partijen. Er zijn maar liefst vijftig partijen die geïntegreerd zijn in Viv, dus kun je er bijvoorbeeld een taxi mee bestellen via Uber, of een vliegticket via SeatGuru. Je hoeft die apps overigens niet te downladen.

Veel van de functies stonden oorspronkelijk ook op de planning voor Siri, maar Apple heeft dat concept flink versimpeld. Het belangrijkste doel van Siri was aanvankelijk ‘het opnieuw uitvinden van mobiele commercie’ en het was de bedoeling dat Siri om kon gaan met de data van 42 diensten. Dat is er nooit van gekomen, Siri is meer een gezellige chatbot.

Google en Facebook hebben interesse

Google en Facebook hebben al aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in de techniek, maar uit de onderhandelingen is nog niets concreets voortgekomen. Kennismaken met Viv? Aanstaande maandag wordt de technologie gepresenteerd tijdens een technologiebeurs.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar