Terug naar Made by Google 2017: de 5 grootste aankondigingen van Google
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Made by Google 2017: de 5 grootste aankondigingen van Google

Door Laura Grootaarts5 oktober 2017 12:013 min. leestijd0

Net zoals Apple heeft Google een evenement waarbij het nieuwe producten en diensten aankondigt. Gisteren vond Made by Google 2017 plaats. Google heeft goed gekeken naar Apple, en komt met concurrenten voor onder meer HomePod en de AirPods.

Made by Google 2017

1. Google Pixel 2 (XL)

Vorig jaar bracht Google voor het eerst een eigen smartphone op de markt, de Google Pixel (XL). Nu zijn de opvolgers aangekondigd: de 5-inch Google Pixel 2 en de 6-inch Google Pixel 2 XL, die veel dunnere schermraden heeft dan zijn broertje. Deze toestellen vormen hét platform voor Google’s eigen Android besturingssysteem, Android Oreo in dit geval. Er is een uitvoering met 64 GB en een met 128 GB aan opslagruimte: het geheugen is niet uitbreidbaar. Knijp je in het toestel, dan roep je daarmee Google Assistant (Google’s Siri) op.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 

Saillant detail: vorig jaar stak Google nog de draak met Apple toen bij de iPhone 7 de koptelefoon-ingang werd opgeofferd. Je raadt het al: deze aansluiting is bij de Pixel 2 ook verdwenen.

2. Pixel Buds

Google Pixel buds

De Pixel Buds zijn bluetooth-oordopjes die een heel bijzonder kunstje kennen. De oortjes maken gebruik van Google Translate, en dat betekent dat ze live gesproken woorden direct kunnen vertalen. Je hebt dus altijd je eigen tolk in the pocket.

3. Google Home Mini en Home Max

Apple komt dit najaar met HomePod, het antwoord op Google’s slimme speaker Google Home. Google Home krijgt dit jaar weer twee nieuwe levensvormen: de Google Home Mini en de Home Max. De mini lijkt nog het meest op een hockey-puck en de Google Home Max is juist een krachtpatser, 20 keer krachtiger dan de huidige Google Home. Net zoals HomePod, houdt de Home Max rekening met de akoestiek van de ruimte waarin hij geplaatst is.

4. Google Pixelbook

Google introduceerde ook de Pixelbook, zijn dunste en lichtste laptop tod dusver. Hij is een centimeter dik en weegt een kilo. En klap je het scherm om, dan krijg je een tablet die met zijn 12,3 inch bijna even groot is als de grootste iPad Pro. Los bij de pixelbook kun je nog een Pixelbook pen kopen: een drukgevoelige stylus die een beetje aan de Apple Pencil doet denken.

5. Google Clips

https://youtu.be/JXh1yyvXpwo

Google had aan het einde van de bijeenkomst ook nog een ‘one more thing’: Google Clips. Dit is een compacte camera die je overal aan vast kunt clippen, bijvoorbeeld aan je kleding. Hij maakt gebruik van machine learning en herkent zodoende de momenten waarop hij het best foto’s kan maken. Natuurlijk kun je ook zelf op de ontspanknop duwen,

Made by Google 2017 samengevat

Google heeft de highlights van Made by Google 2017 samengevat in een video. Deze zie je hieronder:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar