Terug naar Hierom wil je updaten naar macOS Sierra
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hierom wil je updaten naar macOS Sierra

Door Laura Grootaarts20 september 2016 14:563 min. leestijd1

In juni kondigde Apple tijdens de WWDC de komst van macOS Sierra aan. En vanavond is het nieuwe besturingssysteem voor de Mac dan eindelijk te downloaden. De opvolger van El Capitan zorgt ervoor dat je Mac een hoop leuke nieuwe functies krijgt. Wij zetten de opmerkelijkste nieuwe functies voor je op een rij.

1. Siri op de Mac

Siri macOS Sierra

Ben jij zo iemand die tegen je computer praat? Dat is straks helemaal zo gek niet meer, want Siri maakt zijn debuut op de Mac. De slimme spraakassistent staat dus altijd voor je klaar. Vraag hem om op zoek te gaan naar bepaalde bestanden, laat hem een sms versturen of vraag hem wat het weer is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Mac ontgrendelen met de Apple Watch

wijzerplaat

Heb je een Apple Watch? Dan ben je snel. Niet alleen met sporten, maar ook met het inloggen op je Mac. Want draag je de Apple Watch, dan maakt je Mac daarmee verbinding en wordt hij automatisch ontgrendeld. Je kunt dus ook weglopen van je Mac zonder bij terugkomst je wachtwoord weer in te hoeven voeren.

3. Universeel klembord

Clipboard macOS Sierra

Al je Apple-producten werken al naadloos samen en met macOS Sierra wordt dat zo mogelijk nog verder geperfectioneerd. Kopieer je een tekst, een plaatje of een video op je Mac? Dan kun je dit plakken op je iPhone of iPad. En andersom kan natuurlijk ook. Log op al je Apple-toestellen in met hetzelfde Apple ID en het werkt automatisch.

4. Je bureaublad en documenten overal toegankelijk

iCloud Drive macOS Sierra

Over naadloos samenwerken met diverse Apple-toestellen gesproken: iCloud Drive heeft ook heel wat nieuws voor ons in petto. Tot nu toe moest je bestanden altijd expliciet in iCloud Drive opslaan om deze op andere apparaten te kunnen openen, maar met macOS sierra plaatst automatisch je Documenten-map en je bureaublad in iCloud Drive. De inhoud daarvan verschijnt dus zoals gebruikelijk in iCloud Drive op andere Macs, in de iCloud Drive-app in iOS en op iCloud.com. Verruim de opslagruimte van je iCloud maar alvast … Niet voor niets heeft Apple onlangs de iCloud-opslag vergroot.

5. Tabbladen in heel veel programma’s

Tabs macOS Sierra

Hoeveel tabs staan er momenteel open in je browser? Surfen zonder tabbladen kun je je nog nauwelijks voorstellen. En onder macOS Sierra heb je straks tabbladen en zo ongeveer álle programma’s. Open je in een programma meerdere documenten, dan kan dat in de vorm van tabbladen. Zo zie je in één oogopslag welke Pages-documenten je allemaal open hebt staan en dat maakt ook het switchen tussen je verschillende bestanden weer net wat gemakkelijker.

6. Berichten

Vorige week toen iOS 10 geïntroduceerd werd, veranderde de Berichten-app in een grote kermis. De gelijknamige app op de Mac ondergaat ook wat veranderingen, maar zo gek wordt het niet. Wel kun je voortaan een preview van linkjes zien, worden emoji groter weergegeven en kun je snel reageren op een bericht met bijvoorbeeld een duimpje omhoog.

Ben jij al klaar voor macOS Sierra?

Hoe je je kunt voorbereiden op de komst van macOS Sierra, lees je in ons artikel MacOS Sierra verschijnt: dit moet je weten. Wil je echt diep in macOS Sierra duiken, schaf dan onze nieuwe special Mac voor beginners aan.

Mac voor Beginnners – editie macOS Sierra

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chelsea
Lezer
Chelsea

Ik heb mijn mac geüpdatet naar deze versie en ik ben hierbij al mijn documenten kwijt geraakt