Terug naar Zo verleng je straks de accuduur met macOS Sierra
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo verleng je straks de accuduur met macOS Sierra

Door Laura Grootaarts17 januari 2017 12:282 min. leestijd0

Het is wat met die accu van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar. Apple zelf adverteert met een batterijduur van 10 uur, maar van meet af aan klaagden gebruikers omdat dit niet haalbaar was. En nu is er een nieuwe aflevering in de soap, dankzij weer een nieuwe macOS-update (macOS Sierra 10.12.3) die er binnenkort aan zit te komen.

MacBook Pro met Touch Bar

MacOS Sierra 10.12.3 helderheid van scherm

Afgelopen week is de testversie van macOS Sierra verschenen en hierin is Apple weer aan het sleutelen geweest aan de batterij. Een nieuw trucje maakt dat je weer net even langer door kunt werken voordat je MacBook moet worden opgeladen.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Helderheid scherm

Klik je rechtsboven in de menubalk op het batterij-icoon, dan kreeg je altijd al inzage in de programma’s die veel stroom vreten. Maar daar is in de bèta van macOS 10.12.3 nog wat aan toegevoegd. Voortaan is ook te zien in hoeverre de helderheid van het scherm van invloed is op je batterijverbruik. De optie verschijnt als de helderheid van het scherm hoger is dan 75 procent en klik je op het icoon, dan wordt de helderheid ook direct teruggeschroefd. Je batterij zou zodoende veel minder snel moeten leeglopen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe macOS Sierra-versie voor iedereen te downloaden is, en of deze functie ook daadwerkelijk de eindstreep haalt.

Het blijft behelpen met de batterij

Vorige maand verscheen er ook al een update van macOS die de batterijduur verlengt. Daarna kwam er wéér reuring in de tent omdat de Amerikaanse consumentenbond de accutijd een niet zo’n goed cijfer gaf – later werden die resultaten overigens weer herzien omdat ze negatief beïnvloed werden door een bug in Safari.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar