Terug naar ’macOS’ opnieuw gespot op Apple-website
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’macOS’ opnieuw gespot op Apple-website

Door Sven Lamers9 juni 2016 09:082 min. leestijd0

Al een tijdje gaan er geruchten dat OS X, het besturingssysteem van de Mac, zijn naam gaat veranderen in macOS. Deze naam zou beter passen bij Apple’s andere besturingssystemen iOS, watchOS en tvOS. Op een website over de nieuwe richtlijnen van de App Store heeft Apple nu opnieuw de naam ‘macOS’ gebruikt, wat erop duidt dat die naamsverandering echt gaat komen.

Apple Mac OS FAQ

Tweede keer

Eerder dit jaar heeft Apple de naam ‘MacOS’ al op een website over zijn milieubeleid gebruikt. Deze keer werd ‘macOS’ op een FAQ-pagina voor ontwikkelaars gebruikt, waarin de nieuwe inkomstenverdeling van de App Store wordt uitgelegd. In beide gevallen werd de naam snel na bekendwording weer veranderd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hoofdletter of geen hoofdletter

We gaan er niet vanuit dat Apple twee keer dezelfde fout achter elkaar maakt. Waarschijnlijker is dat iedereen bij Apple al dagelijks de nieuwe naam gebruikt en deze per ongeluk op de websites van Apple is gekomen. Dus, ga er maar vanuit dat we volgende week te horen krijgen dat OS X zijn naam gaat veranderen in MacOS.

De grote vraag is, wordt er dan wel of niet een hoofdletter gebruikt? Eerder dit jaar had Apple het over ‘MacOS’, nu heeft het ‘macOS’ gebruikt. We neigen naar de tweede, omdat die beter past bij de andere systemen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar