Terug naar Wanneer verschijnt macOS Monterey?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer verschijnt macOS Monterey?

Door Laura Grootaarts11 juni 2021 13:432 min. leestijd0

Eerder deze week presenteerde Apple de nieuwe software voor de Mac. macOS Monterey brengt allerlei nieuwe functies naar je MacBook en iMac, zoals Universal Control en Opdrachten. Maar wanneer macOS Monterey naar je Mac komt, dat vertelde Apple je er niet bij. Wanneer kun je je Mac updaten?

macOS Monterey ondersteuning

macOS Monterey: wanneer?

Apple heeft nu nog geen concrete datum gegeven. Ze houden het vooralsnog op ‘dit najaar’ – maar dat is natuurlijk een rekbaar begrip. macOS verscheen heel lang standaard in september, daar kon je de klok op gelijk zetten. Maar de laatste jaren vormden daarop een uitzondering. Twee jaar geleden verscheen de update in oktober, vorig jaar zelfs in november. Het lijkt erop dat Apple de uitrol van alle nieuwe besturingssystemen een beetje wil spreiden. September lijkt de iOS-maand, dus macOS verwachten we wat later. Maar november, zoals vorig jaar, was wel erg laat. Houd het dus maar op oktober.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

macOS 15 bèta

Kun je niet wachten totdat macOS te downloaden is? Er is een mogelijkheid om Monterey eerder uit te proberen. Voor de officiële release is er namelijk gelegenheid om een testversie van de software op je Mac te zetten.

De eerste van deze testversies is afgelopen maandag meteen na de aankondiging verschenen. Ontwikkelaars die een licentie hebben bij Apple, kunnen Monterey al op hun Mac zetten. Later deze zomer komt er ook een openbare bèta en dan kan in principe iedereen die erin geïnteresseerd is de nieuwe functies macOS 12 uitproberen. Waarschijnlijk is het in juli zover. Houd er wel rekening mee dat een bèta soms wat kinderziektes kan hebben. Zet hem dus niet op bijvoorbeeld je werk-Mac.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar