Terug naar macOS Monterey 12.2 bèta: dit is er nieuw
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS Monterey 12.2 bèta: dit is er nieuw

Door Ward Edema17 december 2021 10:432 min. leestijd1

Apple heeft de eerste bèta van macOS Monterey 12.2 uitgegeven, en wij zetten op een rij welke functies er tot nu toe ontdekt zijn.

macOS 12.2 bèta

ProMotion in Safari

In de eerste bèta van macOS Monterey 12.2 zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in een paar bestaande Mac-apps. De eerste daarvan is Safari.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Safari ondersteunt, in tegenstelling tot de meeste macOS-apps, nog niet het nieuwe ProMotion-scherm van de MacBook Pro 2021. Hierdoor is het scrollen door webpagina’s lang niet zo soepel als werd gehoopt.

Gelukkig komt hier in 12.2 verandering in. Meerdere gebruikers van de bèta hebben namelijk al aangegeven dat Safari nu wél met ProMotion werkt. Hierdoor scrol je met de nieuwe MacBook Pro eindelijk lekker soepel door webpagina’s.

Véél snellere Muziek-app

De Muziek-app in 12.2 is helemaal opnieuw geprogrammeerd. Dit klinkt wellicht niet zo spannend, al helemaal omdat de app er voor de gebruiker nog exact hetzelfde uitziet, maar het biedt wel een behoorlijk voordeel.

In macOS 12.1 maken Apple Music en de Store in de Muziek-app nog gebruik van een soort veredelde webbrowser. De app haalt allerlei content van het web, en zet dat om naar menu’s.

In de Muziek-app in 12.2 is dit niet meer het geval. Apple Music en de Store maken nu gebruik van AppKit, waar de rest van de app ook van is gemaakt. Dit werkt véél soepeler en sneller, omdat het volledig geïntegreerd is. Hierdoor navigeer je dus veel prettiger door Apple Music!

macOS Monterey 12.2 bèta

Wanneer macOS Monterey 12.2 officieel uitkomt, is nog onbekend. De kans is groot dat dit ergens in januari of februari zal zijn.

De eerste bèta van macOS Monterey 12.2 volgt slechts dagen na de release van 12.1. In deze grote update werd onder andere ondersteuning voor SharePlay toegevoegd, en functies zoals Digitale erfenis en Verberg mijn e-mailadres. Lees er meer over in ons artikel: macOS Monterey 12.1 is uit, met SharePlay en meer.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rik
Lezer
Rik

Ik hoop dat uiteindelijk ook met een update van macOS Monterey de melding verdwijnt dat ik naar Mojave moet updaten. Wat natuurlijk onzin is…