Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Eerste macOS Monterey 12.1 bèta activeert nieuwe functie

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS Monterey 12.1 bèta


Lees verder na de advertentie

De eerste macOS Monterey 12.1 bèta is uit, en de update activeert een handige nieuwe functie die we al kennen van iOS 15.1.

Ontbrekende functies

Eigenlijk was de release van macOS Monterey een klein beetje teleurstellend. Natuurlijk, we kregen er fantastische functies bij: een sterk verbeterde FaceTime, handige nieuwe features in Safari, de Opdrachten-app en meer.

Maar de twee meest indrukwekkende functies die Apple had aangekondigd ontbraken nog. De eerste daarvan is SharePlay, wat sinds iOS 15.1 beschikbaar is op de iPhone en iPad. De andere ontbrekende functie is universele bediening (Universal Control).

Met de release van de eerste macOS Monterey 12.1 bèta lijkt in ieder geval één van deze twee functies snel naar de Mac te komen: SharePlay.

SharePlay in macOS Monterey 12.1 bèta


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Met SharePlay deel je video’s, muziek en meer tijdens gesprekken via FaceTime. Zo kun je op afstand bijvoorbeeld met elkaar naar dezelfde film kijken, helemaal synchroon. Of samen luisteren naar dat ene nieuwe album.

Bovendien deel je met SharePlay gemakkelijk je eigen scherm, als je bijvoorbeeld samen een restaurant wilt uitzoeken via Safari. In de macOS Monterey 12.1 bèta is SharePlay ook geactiveerd op de Mac. Daardoor kun je genieten van het grotere scherm van je Mac als je samen naar een film kijkt.

En universele bediening dan?

Universele bediening is helaas nog steeds nergens te bekennen in de nieuwe bèta. Met deze functie gebruik je de muis/trackpad en het toetsenbord van je Mac tegelijkertijd met je iPad. Ook verplaats je de aanwijzer met gemak tussen beide schermen. Hierdoor kun je zelfs bestanden van het ene apparaat naar het andere apparaat verslepen.

Deze functie laat dus nog even op zich wachten. Het zou echter kunnen dat de feature bij de uiteindelijke release van macOS Monterey 12.1 wél inbegrepen is.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac