Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit is er nieuw in macOS Mojave 10.14.5

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS mojave 10.14.5


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een update uitgebracht voor macOS Mojave. Wat is er nieuw in macOS Mojave 10.14.5? En hoe moet je de update downloaden en installeren op je Mac?

AirPlay 2 uitgebreid

De belangrijkste vernieuwing in macOS 10.14.5 is een uitbreiding van AirPlay 2-ondersteuning. Je kunt voortaan rechtstreeks vanaf je Mac onder meer foto’s, muziek en videos’ streamen naar smart-tv’s die AirPlay 2 ondersteunen. Samsung heeft gisteren smart-tv’s uit 2018 en 2019 een update gegeven om ze hiervoor geschikt maakt. Andere grote tv-merken zullen in rap tempo volgen. Gisteren bracht Apple overigens ook iOS 12.3 uit en die update maakt dat de iPhone en iPad ook kunnen streamen naar smart-tv’s.

In de release-notes vermeldt Apple verder dat de audiolatentie op MacBook Pro’s uit 2018 is verbeterd. Verder verbetert macOS Mojave 10.14.5 voornamelijk de stabiliteit en betrouwbaarheid van je Mac. Alleen al om die reden adviseren we je om deze update te installeren.

macOS Mojave 10.14.5 downloaden

Vroeger vond je de updates voor macOS in de App Store, maar dat is tegenwoordig anders. Voor het updaten ga je naar ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’. Je Mac zoekt dan naar de nieuwste update, en als die er is kun je op ‘Werk nu bij’ klikken. Onderaan in het scherm kun je ook aanvinken dat je Mac in het vervolg automatisch bijgewerkt.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Een andere route voor het downloaden van de nieuwe macOS-versie is via het appeltje linksboven. Klik hier op ‘Systeemvoorkeuren’ en doorloop de stappen.