Terug naar Eerste update macOS High Sierra verhelpt wachtwoordlek
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste update macOS High Sierra verhelpt wachtwoordlek

Door Laura Grootaarts5 oktober 2017 21:022 min. leestijd0

Apple heeft vanavond een aanvullende macOS High Sierra update uitgebracht. Het nieuwe besturingssysteem voor de Mac kwam vorige week uit en met deze allereerste kleine update wordt een aantal kwetsbaarheden verholpen. Geen toffe nieuwe functies dus, maar om beveiligingsredenen is het toch erg belangrijk om deze update zo snel mogelijk te downloaden en te installeren.

macOS high Sierra update

macOS High Sierra tussentijdse update

In de releasenotes bij deze update benoemt Apple zelf al drie punten die nu verholpen zijn. De update verbetert in de eerste plaats de robuustheid van het installatieprogramma. Daarnaast wordt er een grafisch probleem met de cursor bij het gebruik van Adobe InDesign verholpen. En het verhelpt een probleem waarbij e-mailberichten niet van Yahoo-accounts konden worden verwijderd in Mail.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wachtwoordlek verholpen

Opvallend is dat Apple een  belangrijk probleem niet expliciet benoemt, maar wel degelijk verhelpt met deze update. Apple heeft met macOS High Sierra het nieuwe bestandssysteem Apple File System (APFS) geïntroduceerd, vooralsnog uitsluitend voor Macs met een SSD. Hierin ontdekte een software-ontwikkelaar een behoorlijk lek. Bij het versleutelen van een harde schijf moet je een wachtwoord en een bijbehorende hint invoeren. Vroeg je die hint vervolgens op in Schijfhulpprogramma, dan kreeg je in platte tekst het complete wachtwoord te zien, in plaats van de gevraagde hint. In de video hieronder kun je zien hoe dat in zijn werk ging:

macOS High Sierra updaten

Om je Mac te updaten, ga je naar de Mac App Store en navigeer je naar het tabblad met updates, waar je op de update-knop klikt. Je kunt hier ook komen door linksboven in Finder op het appeltje te klikken en dan op ‘App Store … update’.

Lees meer over macOS High Sierra.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar