Terug naar macOS High Sierra verschijnt vandaag: dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS High Sierra verschijnt vandaag: dit moet je weten

Door Laura Grootaarts25 september 2017 10:473 min. leestijd0

Vanaf vandaag is macOS High Sierra beschikbaar. Waarschijnlijk kun je macOS High Sierra downloaden vanaf vanavond 19.00 uur. MacOS High Sierra 10.13 is de opvolger van macOS Sierra 10.12. Waarmee moet je rekening houden als je de update naar macOS High Sierra installeert? Wij zetten het voor je op een rij.

macOS High Sierra, wat is er nieuw

macOS high sierra

Foto’s is verbeterd zodat je je fotocollectie beter kunt beheren en bewerken, Safari houdt nog meer rekening met je privacy en iCloud krijgt meer deel-mogelijkheden. Een uitgebreid overzicht van de vernieuwingen lees je in ons macOS High Sierra dossier.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

macOS High Sierra download

De update is gratis te downloaden in de Mac App Store en staat op het tabblad ‘Uitgelicht’ of via deze directe link naar macOS High Sierra. We kunnen ons voorstellen dat je meteen wilt updaten. Maar houd er rekening mee dat vele Mac-gebruikers dat willen, waardoor het druk kan worden op de servers van Apple. Probeer het dan op een later moment opnieuw.

macOS High Sierra ondersteuning

Werkt het ook op jouw Mac? Als daar nu al Sierra op draait, dan is het antwoord ja. Het lijstje van de ondersteunde apparaten is hetzelfde als afgelopen jaar, dus:

  • MacBook (eind 2009 en later)
  • iMac (eind 2009 en later)
  • MacBook Air (2010 en later)
  • MacBook Pro (2010 en later)
  • Mac Mini (2010 en later)
  • Mac Pro (2010 en later)

Weet je echt niet wat voor Mac je precies hebt of uit welke jaar hij komt? En welk besturingssysteem je nu hebt? Dat zoek je zo op:

1. Klik op het appeltje linksboven en kies ‘Over deze Mac’.
2. Op het eerste tabblad ‘Overzicht’ zie je welke Mac je hebt en met welk besturingssysteem.

Ruim je Mac eindelijk eens op!

Als je dan toch een verse start wilt maken met macOS High Sierra, dan is dit misschien wel hét moment om je Mac eens grondig op te ruimen. Weg met overbodige programma’s en documenten die te veel opslagruimte opslokken of die je Mac trager laten opstarten. Je kunt je Mac handmatig opruimen, maar er is ook handige software om je Mac op te schonen: CleanMyMac.

Maak een back-up met Time Machine

Voordat je gaat updaten naar macOS High Sierra, kun je een back-up van je harde schijf maken met Time Machine. Dat hoeft niet per se, maar we raden het wel aan voor het geval iets niet helemaal goed gaat. Het maken van een back-up gaat als volgt in zijn werk.

  1. Sluit een externe harde schijf aan op je Mac, bij voorkeur een die je nergens anders voor gebruikt.
  2. Open Systeemvoorkeuren en klik op ‘Time Machine’. Zet de schakelaar op ‘Aan’ en selecteer de externe harde schijf.
  3. Time Machine maakt een back-up van je hele harde schijf. Let op: dit kan even duren. Misschien ben je in een halfuur klaar, maar heb je veel bestanden op je Mac staan dan ben je zomaar een paar uur verder.

Als je wilt, kun je je Mac ook een schone installatie geven, zodat je weer met een schone lei begint. Hoe dat werkt lees je in onze iTip Opstartschijf maken. Deze tip is geschreven voor macOS Sierra, maar werkt nog steeds.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar